שלום..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום..
    גילי.
    15/08/2007

שלום ותתחדשו על הפורום.......

שאלתי מופנית לשניכם (בתור מומחים).

איך אמורים להתייחס לאדם הסובל משגעון גדלות ופראנויות במשך עשור! הוא לא טופל כיאות על ידי משפחתו הגרעינית שמכחישה בתוקף את מחלתו או שמדחיקה אותה
    ולכן המחלה פרצה שוב ושוב..
    יש לציין שהוא אפילו גרם להם "להדבק" במחלה כלומר-אישתו וילדיו סיגלו אף הם את חשיבתו המעוותת ודרך החייו המופרעת לכל הדעות.

ביתו אף מגדילה לעשות שהיא מזדהה עמוקות עם כל "תורתו" של אביה ומאמינה בו.
    הוא הפך למעין "גורו" שלהם.

איך אפשר לנסות להתערב ולהציל את המצב או לפחות את הילדים?? אם בכלל אפשר..
    הוא לא שפוי,עצבני מאוד והרסני גם מבחינה כלכלית- כלומר מבזבז כספים ללא הכרה בטוענה שהוא בן המעמד הגבוה.. כל קרוביו וחבריו ניתקו מגע עם המשפחה, הוא רב עם כל העולם כולל עם הרשויות.

אני מנסה לחשוב על קצה חוט של עזרה(אני קרובת משפחה מיואשת)
    האם הזמן יכול לעשות את שלו-מה שלא כ"כ נראה באופק או שיש לכם רעיונות איך אפשר לסייע במשהו במצב הסבוך והנורא הזה. אישתו אומללה ובעצם כולם שם.

אשמח לתגובותיכם ולשמוע מכם האם נתקלתם במקרה דומה?

יהודית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום..

הוספת תגובה

• יהודית שלום,

ד''ר ערן ואדים הראל
    16/08/2007

המקרה שאת מתארת נראה כמקרה מורכב. על סמך התיאור לא ניתן לקבל תמונה שלמה וברורה של הסיטואציה. כעצה כללית אוכל לומר לך כי באם הילדים הינם קטינים ובשל המצב הנפשי /של האב קיימת פגיעה בהתפתחות התקינה שלהם אזי יש מקום לערב את גורמי הרווחה העירוניים.
    אני מבין שקרוב המשפחה אינו חושב שישנה בעייה במצבו. הייתי ממליץ למשפחתו לפנות לרופא המשפחה עם תאור הדברים על מנת שאפשר יהיה לשקול את המהלכים האפשריים. יש להבין כי באם מדובר במחלה נפשית (ואכן יש סיכוי שבכך מדובר) מדובר במצב רפואי ואחריות הטיפול בכך הינה בידי רופא המשפחה.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו