מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נימולים והשתלטות בלילהשרון23/05/2009
אני בת 32 עובדת במשרה מלאה ולומדת באונברסיטה.
אני מרגישה כאילו משהו תוקף אותי בעיקר בלילות מתחיל כנימולים בכל הגוף, בזמן השינה בן זוגי מתאר את עיני מקובצות והבעת דאגה בפנים. אני מתעוררת עם חלומות הזויים ותחושה כאילו משהו חיצוני השתלט עלי בלילה. גם במשך היום יש לי דקירות בכל הגוף אבל אני יכולה להדוף את זה.
אני קמה מאוד עיפה חרדה ומרוקנת כאילו חלמתי חלום שהוא לא שלי שמש אני חשה גם שהמוח מרוקן ממחשבות במשך היום
אני אעשה הכל כדי להגאל מיסורי. אני מפחדת ללכת לפסיכיאטר שימלא אותי בכדורים שימחקו לי את התודעה, ישמינו אותי והבעיה לא תפתר.
האם יתכן שבאמת משהו משתלט עלי ויש דרך להפתר מנו ושזוהי לא מחשבת שווא? אולי רוח רעה או משהו? אין סכיזופרניה במשפחה. זה התחיל לפני 7 שנים אחרי שהות במזרח, בגיל 26 עברתי התמוטטות כללית ופסיכוזה והשתקמתי ללא כדורים (אחרי חצי שנה של זיפרקסיה הפסקתי ושיקמתי עצמי לבד) ורק התופעה הזו של הנימולים וההשתלטות נשארה. יש תקופות שזה חמור יותר ויש תקופות כמו עכשיו זה ממש הורס אותי. ההרגשה היא שמשהו חיצוני משתלט לי על התודעה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שרון
עודד25/05/2009אלו גם תופעות גמילה וגם קצת בעיות שיש לך הכל ביחד
תני לזה זמן ושזה לא יטריד אותך אלו תופעות טבעיות
זה אשליה , זה לא אמיתי ולא צריך להתייחס אל זה ככה
אם אין ברירה פשוט להתרגל בשלב הזה ולא לתת לזה למתוח אותך
אם את מעשן סיגריות בהחלט יעזור להפסיק עם עישון ורצוי לעשות את זה בהדרגה
הפסקת עישון מאוד תועיל אחרי חודשיים תרגישי בהבדל
חשוב לאכול נכון לעשות ספורט מדיטציה ולהיות עם חברים ואנשים ולא לבד
ולהשתדל לתפקד
אפשר למצוא כמה פתרונות נוספים מעבר לתזונה נכונה שאפשר להוסיף
בעת חרדות או מתחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמשהו יגיב
שרון11/06/2009אני חיה עם זה כבר 6 שנים וזה עוצר מבעדי להתקדם בחיי. יש תקופות שזה קצת משתפר ויש תקופות כמו עכשיו שאני בקושי מתפקדת, לא ישנה, לא חושבת על דבר חוץ מעל זה. מרגישה כאילו אני נושאת טפיל בגופי עם חיים ומודעות משלו. אולי יש לזה תרופה, אולי התרופות האנטי פסיכותיות מחסלות את זה. הייתי אצל פסיכיאטר והוא טוען שאם אקח תרופות זה לא יחסל אלה יפסק רק בעת לקיחת התרופות ואני לא "אבריא מזה". בשנים האלו הפסקתי הרבה פעמים לעשן וזה לא הפסיק בזמן זה כך שאני לא קושרת את זה לגמילה ומנסיוני גם לא ללחץ. ההרגשה היא שלדבר הזה שמשתלט יש תודעה חכמה יותר משלי וכאילו משתלטים לי על החלומות בלילה ועל השינה ומעבירים לי לשם תוכן שהוא לא שלי. ובגלל זה הערות שלי חולה. מעבר לעיפות, התודעה לא עברה reset בלילה אלה רק הועמסה עוד יותר.
אני מרגישה שאני לא יכולה לעשות ילדים במצב כזה כי הם גם יקבלו את זה וזה עוד סיבה שאני חייבת לפתור את זה.
אני מאוד מבקשת שמשהו יתן את דעתו המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמממ
עודד27/06/2009את שומעת קולות מתוך שינה?
מרגישה בנוכחות של מישהו?
לא היו תופעות כאלו וזה עבר
גם אני לקחתי זיפרקסה
והנה אין לי כאלו תופעות יותר ואני נקי מתרופות כבר תקופה ארוכה
דווקא אני כן יודע איך ל"הוציא" את השד הזה החוצה
בכנות אני לא יכול לעזור לך דרך להתכתב פה באתר הזה
כמו שאמרת שאת מרגישה שזה חזק ממך
ואת צריכה להיות חזקה מזה, חשוב להבין את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שיתוק שינה
שרון16/07/2009הי עודד
תודה על תשובתך
במשך היום אני רק מרגישה שצמרורים אזוריים ונימולים ומצליחה להדוף את זה מקומית, בעיקר ע"י קצת הרטבה (במים או אפילו קצת רוק) ומשתדלת כמה שיותר להתעלם מזה למרות שזה כמו איזה טראומה או מוות או כאב שנמצא מתחת להכל וצובע לי את כל החלומות התקוות והתוכניות באפור ואפילו שחור. בלילה זה מתעצם ואם אין לי את זה כשאני נרדמת כי זה רגוע אז אני קמה בבוקר מותשת ויודעת שזה היה שם.
לא שומעת קולות בלילה
לא מרגישה שמשהו נמצא בחדר
קראתי על שיתוק שינה וזה לא בדיוק זה כי אני לא במצב ערות ומרגישה "כבולה" ולא מרגישה לחץ בחזה ולא שיש משהו בחדר אבל בהחלט יש הרבה קווים משותפים כמו שמשהו משתלט והיה מקרים בודדים שכן הרגשתי כבולה בצורה מסוימת.
אני בקשר ארוך מאוד עם פסיכיאטר שגם לא מאמין שאני צריכה תרופות.
אם חווית משהו דומה ואתה חושב שיש לך עצה בשבילי איך אני יוצאת מהסיוט ההרסני הזה אני אודה לך אם תיעץ לי איך אני יוצרת איתך קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת לגבי תרופות
שרון03/08/2009עודד!
האם היו לך תופעות כאלו והתגברת עליהם? האם יכול להיות שהזיפרקסיה זה מה שעזר לך?
אם כן הייתי רוצה להתיעץ איתך לא באתר, כי אני שוקלת לקחת כדורים
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
שרון21/06/2009לא קיבלתי תשובה מקצועית על פניה זו, בבקשה עזרה או המלצה לאן לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי, שוב איתך
עודד27/06/2009אוקיי קראתי את הפרטים הנוספים שכתבת
את מתארת בעיקר קשיים במשך הלילה בשינה , ומה במשך היום?
קשה לי להאמין שתרופות האנטי פסיכוטיות יעזרו דווקא
כי הן עלולות גם לגרום לסיוטים מתוך שינה
וזומביות ופחות כוחות במשך היום
אני לא חושב שיש פה מישהו שיכול לעזור לך בצורה מקצועית בכמה שורות
שאת כותבת כאן
אני לא חושב שכדורים אנטי פסיכוטיים זה רעיון טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימולים והשתלטות בלילה
ד''ר אירנה נתנאל21/06/2009שלום לך,
כדי להבין ממה את סובלת נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. אין סיבה לסבול. אם תופעה זו מפריעה לך, פוגעת בתפקודך התקין ובאיכות חייך כדאי לפנות להתיעצות פסיכיאטרית. היום שוק התרופות כול כך רחב ומגוון והתרופות מאוד יעילות שלא "מוחקות" תודעה. טיפול מקצועי יכול מאוד לעזור לך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממה שאת מתארת
אלמוני21/06/2009זה נשמע כמו שיתוק שיינה
חפשי על המונח שיתוק שיינה בגוגל
הכי חשוב לא לפחד למרות שזה מאוד מאוד מפחיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן , בדיוק
עודד27/06/2009לא לפחד מזה
זה משהו בכיוון שיתוק שינה נשמע בהחלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק שינה?
שרון04/08/2009יש לי מצבים של שיתוק בשינה אבל העניין הוא שיש לי נימולים גם במשך היום שמוציאים אותי מדעתי
והייתי רוצה לדעת אם משהו מכיר/ חווה משהו דומה ומה הדרך להפטר מהסיוט הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוויתי משהו קצת דומה
דינה12/08/2009היום אני בת 30, זה קרה לי בערך אחרי התיכון, וזה לגמרי היה פסיכוסומטי. אצלי זה היה גם כן הרגשה של נימול ביד שמאל, וזה ליווה אותי במשך הרבה זמן, זה עבר לי בצבא, אחרי חצי שנה ויותר שסבלתי מזה רק התחיל לעבור וזה היה מאוד הדרגתי. האם את עובדת? איך את מעסיקה את עצמך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת משהו עם חוויה דומה
שרון22/08/2009האם הנימולים היו מלווים בחלומות הזויים שהרגשת שאת רואה סרט שלא ממש קשור אליך? האם הרגשת שזה משהו חיצוני? האם הנימולים היו מלווים בדקירות כאילו משהו מנסה לחדור ולהשתלט עליך? האם היו לך שיתוקים בגוף? כל השאלות האלו כי אני לא מצאתי עוד משהו עם חוויה דומה.
לגבי סמים במזרח- עישנתי שם מריחואנה, לא נראה לי שזה מזה אבל כן היה ארוע מחולל שבו הרגשתי שמשהו מנסה לפרוץ אותי (בן אדם) ע"י הילינג מאוד חזק ולפעמים נדמה לי שאז זה התחיל. יש תקופות שזה יותר אגרסיבי וזה מתחזק בלילות כשאני במנוחה. במשך היום יש לי נימולים ועיקצוצים והרגשה שמשהו פועם לי באצבעות עם קצב שהוא שונה מהדופק שלי. הרגשה שמשהו חיצוני מתערב לי בתודעה אם זה בהכנסת אנרגיה או הוצאה... אני יודעת שזה נשמע מפחיד, פסיכוטי וחולני אבל משום מה 2 רופאים שהתיעצתי איתם לא רוצים לתת לי תרופות כנראה כי אני עובדת ומתפקדת בתחום ההי טק. יחד עם זאת התפקוד הוא מאוד קשה, קשה לקום בבוקר, אני מאוד מבואסת כזה תוקף אותי, מבולבלת וכו, ומפוטרת המון...
אם את מזוהה עם זה או מישהו אחר מזוהה עם הסיוט הזה, בבקשה תעזרו לי כי אני ממש ממש סובלת, חסרת אונים, בסרט הזה לגמרי לבד כי כולם כולם בטוחים שזה הכל אצלי בראש. וזה לא.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו
דינה12/08/2009אם היית לוקחת סמים, יש סיכוי שזה השפיע עלייך ועכשיו רק רואים את התוצאות (כתבת שהיית במזרח).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)