פרוש אבחנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוש אבחנה
    רוחמה
    27/05/2009

מה פרוש אבחנה conersive reaction?.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוש אבחנה

הוספת תגובה

• conversive reaction

ד''ר אירנה נתנאל
    27/05/2009

רחלה שלום,

conversive reaction פירוש הדבר תגובה קונברסיבית. במונח זה משתמשים בפסיכולוגיה / פסיכיאטריה. בעבר קראו לזה היסטריה. כיום זהו מושג שמתאר קונפליקט בתסמינים גופניים של אובדן מוטורי או תחושתי, כגון שיתוק. משערים שזוהי אחת הדרכים בה מתפתחת היסטריה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד תחושה עקב ארוע טראומה

רוחמה
    28/05/2009

ד"ר אירנה, קודם כל תודה
    יש לי איבוד תחשה בכל צד ימין. סי.טי תקין. ואני מבינה שאת מסבירה שעקב היסטריה וארוע טראומטי קשה שעברתי זה הגורם לאיבוד התחושה? ניתקלת בכזה דבר? מה עושים במקרה זה?
    אני מטופלת בציפרלקס כחודש ובינתיים אין הקלה.
    אבקש שוב את התייחסותך
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונורסיה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/05/2009

רחלה שלום,

קונורסיה הינה תופעה שכיחה בעולם הטיפול. בזכותה פרויד עבר מעיסוק ברפואה לפסיכותרפיה. גם לי יצא לטפל במקרים כאלה. הטיפול התרופתי בשילוב עם פסיכותרפיה יכול לעזור. ציפרלקס צריך לעזור. חודש זה עדיין מעט זמן כדי להסיק מסקנות לגבי יעילות התרופה. כדאי לתת לה זמן עד שהשפעתה החיובית תורגש במלואה. לי חשוב להרגיע אותך ולהדגיש שתופעת הקונוורסיה יכולה להיות מאוד לא נעימה אך היא כלל לא מסוכנת.
    תמתיני עוד כשבועים - שלוש ותפני שוב לרופא המטפל. לא ציינת את המינון של הציפרלקס, יתכן ויש צורך לעלות את המינון. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.

תרגישי טוב,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו