מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת נטילת ציפרלקסקרין30/05/2009
שלום רב ,
לפני כעשרה חודשים התחלתי לקחת ציפרלקס עקב ביקור יחידי אצל פסיכיאטר פרטי שרשם לי את התרופה לחרדות,לקחתי במשך חצי שנה הרגשתי טוב יותר וירדתי לחצי כדור לאחר התייעצות טלפונית בלבד עם הרופא, במשך תקופה כ-4 חודשים אני לוקחת חצי כדור ומרגישה בדרך כלל טוב לפעמים יש ימים של חרדות ,אך אני מתמודדת ,אני מרגישה שכדור כבר לא תורם לי כלום חוץ מהשמנה וחומרים תרופתיים האם אפשרי להפסיק אותם לגמרי לאחר נטילה של ארבע חודשען אחרונים של חצי כדור?
אני מפחדת מתופעות גמילה, אשמח לדעת מה יכול להיות ומה דעתך?
תודה רבה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת ציפרלקס
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2009ליבי שלום,
מצבך השתפר בזכות התרופה. כאשר מפסיקים את הטיפול התרופתי (גם אם הוא על מינון מנימלי) קיימת סכנה להתדרדרות במצב. החרדות עלולות לחזור. כאשר מנסים לחזור לאותו לאחר ההפסקה לאותו כדור, כדור מאותו סוג או מסוג אחר השפעת התרופה פוחתת ואז זקוקים למינון יותר גבוה. ניתן להפסיק תרופה כאשר פיתחת מיומנויות שליטה בהפרעת החרדה שלך ותוכלי ליישם את הכלים ומיומנויות על מנת לזהות סימנים מקדימים, לשלוט בהם ועל ידי כך למנוע חזרתיות של ההפרעה. את הכלים ניתן ללמוד בפסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זהו טיפול קצר, ממוקד, מאוד יעיל ויכחסית לא יקר.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)