מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץענבל09/06/2009
היי,
שתי בעיות שמטרידות אותי ונדמה לי שהן קשורות לאותו עניין
- בקרוב אני אמורה לעשות מבחן וראיון (בימים שונים) שני הארועים מלחיצים אותי מאוד והייתי שמחה אילו יכולתי להעזר בכדור שיוריד את רמת המתח או הלחץ מבלי לפגוע בכישורי החשיבה שלי
- במסגרת העבודה שלי לעיתים לא קרובות, אני נדרשת לישיבות או למצגות שבהן אני מתחילה לרעוד. הרעידות הן קטנות, כמו רעד מקור, ופנימיות, הדבר מקשה על הדיבור (בעיקר כשאני צריכה לעשות זאת באנגלית) ולא נעים באופן כללי. כיוון שאני סובלת מהזעת ייתר בגפיים, במקרים האלה אני גם מזיעה במיוחד. האם ניתן לעשות עם זה משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר אירנה נתנאל10/06/2009שלום לך,
שתי תופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לחרדת ביצוע. תופעה זו מאוד מוכרת ומאוד שכיחה. תרופה בשם דרלין לפני מצבים מלחיצים (מבחן, ראיון, פרזנטציה וכו) יכולה מאוד לעזור לך.
ניתן לקבל אותה מפסיכיאטר או רופא משפחה. בנוסף, אני מאוד ממליצה על טיפול קוגניטיבי שמתמקד במחשבות שעוברות בראש ומעצימות את הלחץ. גישה זו מאפשרת ללמוד מיומנויות של התמודדות יעילה עם לחץ, שליטה במחשבות ועל ידי כך ניתן להשיג שליטה ברגשות, למתון ולוויסות לחץ ואף למנוע לחצים לטווח ארוך.
בהצלחה בהמשך!
אשמח לענות על שאלות נוספות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)