גורמים פיזיים לחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גורמים פיזיים לחרדה
    יואב
    13/06/2009

שלום,
    אני בן 23 וסובל מגיל מאוד קטן מחרדה והתקפי חרדה. שמעתי שישנם גורמים פנימיים שיכולים לגרום לחרדה. עשיתי בדיקות בסיסיות כמו בלוטת התרים, קורטיזול, ויטמין B אבל לא נמצאה בעיה שם.

אז רציתי לדעת איזה עוד בעיות פיזיות יכולות להיות גורם לחרדה (חוסר בויטמינים, הורמונים וכו')?

רופא המשפחה שלי אינו מגלה ידע רחב בנוגע לנושא אז רציתי לדעת אם תכלו להביא לי קצת הסבר.

וגם אם איזה מין רופאים כדאי להתייעץ בקשר לזה?

תודה!
    יואב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גורמים פיזיים לחרדה

הוספת תגובה

• גורמים לחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    16/06/2009

יואב שלום,

ישנם מספר גורמים המשפיעים להתפתחות החרדה: גנטיים, ביולוגיים, סביבתיים. למען האמת, פחות חשוב להתעסק באיך נוצרה אצלך הפרעת חרדה והרבה יותר חשוב לטפל בה בצורה יעילה ונכונה. כודם כול, חשוב לשלול סיבות גופניות (יש לבדוק תפקודה של בלוטת התריס משום שהיפר תפקוד של בלוטת התריס גורם להתקפי החרדה). במידה ותפקוד תקין של בלוטת התריס הטיפול היעיל ביותר בהפרעת התקפי חרדה הינו שילוב של תרופות אנטי חרדתיות עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך הטיפול תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה בהווה וגם למנוע התקפים לטווך ארוך. מחקרים עדכניים מראים ששילוב זה מונע הישנות של ההפרעה למשך של 5 שנים.

וויטמינים כלל לא קשורים לעניין.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו