אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי לידה
    יעל
    22/08/2007

ילדתי לפני שלושה וחצי חודשים. אני לוקחת גלולות סרזט מזה חודשיים, מאז שלקחתי את הגלולות אני מרגישה חוסר חשק להכל, בזמן האחרון אני רואה הכל שחור וכל הזמן בוכה, נראה לך שזה נובע מהגלולות? או תופעות שאחרי לידה?

תודה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחרי לידה

הוספת תגובה

• שלום יעל,

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/08/2007

מזל טוב על הולדת הבן או הבת. מחקרים בתחום מראים כי יש קשר בין פרופיל הורמונלי ומצב רוח אם כי הקשר אינו חד משמעי. ישנם מחקרים שמראים כי גלולות למניעת הריון מונעות באוכלוסייה מסויימת של נשים את התנודתיות במצב הרוח לאורך המחזור החודשי. מנגד גלולות עלולות להגביר מצבי רוח שליליים. בשל הפרופיל ההורמונלי הייחודי להריון ולתקופה שלאחר ההריון ישנה גם שכיחות מוגברת יותר של הפרעות במצב הרוח בתקופה זו. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר אשר יוכל לאבחן קלינית את מצבך כעת ובהתאם לאבחון יוכל להמליץ על טיפול בהתאם. כמו כן לאחר אבחון וקבלת מידע רלוונטי ממך (שימוש בגלולות בעבר, קיום סינדרום טרום וויסתי, קיום מחלות אפקטיביות במשפחה) יהיה אפשר להמליץ על המשך נטילת הגלולות.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו