ליטיום להפרעה בי-פולארית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליטיום להפרעה בי-פולארית
    27
    05/07/2009

שלום,
    אני מאובחן בהפרעה בי-פולארית ומזה תשעה חודשים בהוראה מפסיכיאטר מטופל בליטיום.

שאלתי היא , עד איזה פרק זמן ימשיכו לתת לי את הליטיום. ואם יחליטו להחליף אותו בתרופה אחרת, איזו תרופה זו תהיה, מה יכולות להיות תופעות הלוואי, והאם כשמפסיקים לקחת את הליטיום, הגוף מגיב לכך באיזשהי צורה שאני צריך להערך ולהיות מוכן אליה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליטיום להפרעה בי-פולארית

הוספת תגובה

• ליטיום להפרעה בי-פולארית

ד''ר אירנה נתנאל
    06/07/2009

שלום לך,

ליטיום ניתן ליטול למשך זמן ממושך רק יש לבדוק מדי כמה חודשים את רמת התרופה בדם. במידה והתרופה לא מתאימה או לא משפיעה הרופא המטפל יכול להחליף אותה לתרופה אחרת מייצבת מצב הרוח. השינוי התרופתי נעשה על סמך שיקולים של הרופא המטפל ומתוך התרשמות שלו לגבי מצבך. הטיפול התרופתי במניה-דיפרסיה מורכב. צריך להתייחס למספר שלבים בטיפול: טיפול במצב מני, טיפול במצב היפומני, טיפול מונע של גלים מנים-היפומנים ושל דיכאון, טיפול של גל דכאוני. תופעות לוואי משתנות מתרופה לתרופה ומופיעות אצל כול אחד בצורות שונות.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו