מחשבות טורדניות, הפרעות קשב וריכוז,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחשבות טורדניות, הפרעות קשב וריכוז,
    רוני
    07/07/2009

שלום,

האמת כל הבעיות שאני סובל מהן נמצאות בכותרת,

אני אדם נורמלי, ואני מסתדר עם כל הנושאים ביום יום,

אבל יש דברים שמטרידים אותי ומורידים לי מאיכות החיים
    אני יודע שאם "יתבהרו השמיים" אהיה מסוגל ליותר ממה שאני היום,

לפעמים כשאני נתפס על משהו שאני רואה אותו כמיני, קשה לי לצאת מזה ואני צריך לספק את עצמי, למרות שאני מעדיף לשלוט על זה ולא להיות נצרך גם אם נתפסתי כבר,

אני יודע שאני עושה דברים בצורה כפיתית לפעמים, כמו אם התחלתי משהו אני מאוד מאוד עקשן וקשה לי לוותר על הרעיון,

והפרעות הקשב מתבטאות בזה שאני יודב ללמוד או להתעסק במשהו בעבודה (לא בטוח שזה ממש מעניין) ואז אני יכול לקום או לעבור לנושא אחר אחרי 5 דקות, והמעבר שלי מנושא לנושא הוא מאוד מהיר, מה שיותר מצב שאני לא ממש מסיים את הדברים והמטלות פשוט נוספות - ואז אני צובר לי ערימה של דברים 80% סגורים

- אני חושב שטיפול תרופתי יעזור לי להתגבר על הבעיות האלה או לפחות להוריד את החוזק שלהם,

- אני די מפחד מפסיכיאטריה - ואני לא ממש יודע מה לעשות,

מה יש לכם לומר על הדברים ?

תודה מראש !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחשבות טורדניות, הפרעות קשב וריכוז,

ד''ר אירנה נתנאל
    09/07/2009

רוני שלום,

אני מאוד ממליצה לעשות אבחון מקצועי ומעמיק של מצבך. אבחון נוירוקוגניטיבי יכול לאבחן גם מחשבות טורדניות וגם הפרעות קשר וריכוז. אבחון נוירוקוגניטיבי זאת מערכת ממוחשבת המופעלת באמצעות מסך מגע ומספקת אבחון מקיף ומדויק, אובייקטיבי ומהימן של התפקודים הקוגניטיביים. הדו"חות המתקבלים, מציגים את הפרופיל הקוגניטיבי של על ידי השוואה לנורמות על פי גיל מין ושנות לימוד, תוך שמירה קפדנית על בקרת איכות ועוצמה סטטיסטית. זאת במטרה להרחיב ולהעמיק את המידע אשר בידי הקלינאי (נוירולוגים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים).
    האבחון כולל מילוי שאלונים ואיסוף חומר על הנבדק, רקע משפחתי, לימודי וחברתי,
    בדיקה נוירוקוגניטיבית ממוחשבת המשמשת ככלי עזר לאיתור הפרעות קשב וריכוז,
    הערכה פסיכיאטרית: בדיקה קלינית המיועדת לבדיקת קיומן של הפרעות רפואיות או רגשיות. שלב זה מהווה מפגש מסכם של האבחון ולאחריו תבנה תוכנית הטיפול המתאימה.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואיפה עושים את הבדיקה? כמה זה עולה?

רוני
    15/07/2009

והכי חשוב - מי שומר על דיסקרטיות ? - איך אני יודע שהמידע הזה לא זולג החוצה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון נוירוקוגניטיבי

ד''ר אירנה נתנאל
    15/07/2009

רוני שלום,

אבחון נוירוקוגניטיבי עושים במכונים פרטיים או רופאים באופן פרטי. כמובן תוך שמירה על דיסקרטיות. המידע לא יעבור לשום גורם חיצוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר

רוני
    26/07/2009

מי שמקבל את התיק הרפואי שלי ממערכת הבריאות (לדוגמה אם אני חותם טופס ויתור על סודיות רפואית - בשביל העבודה ) אז לא יופיעו שם פרטים על האבחון והתוצאות שלו ?

והאם זה שאני אקח את הפרופות לא יופיעו במחשבי המרפאה שאני קונה אותם שם ?

מי מבטיח לי שזה נשאר ביני לבין עצמי - ולא מועבר לאנשים אחרים שלא מוסמכים ?

זה הדבר היחיד שמפריע לי לגשת לטיפול פשוט ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויתור על סודיות

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

אם חותמים על ויתור סודיות רפואית זה אומר שאתה מסכים שגורם שאתה חותם מולו יכול לעיין בתיק הרפואי שלך. בתיק כתוב כול המעקב הרפואי שלך. אתה רשאי לסרב ולא לחתום.
    אפשרות אחרת היא לפנות לטיפול פרטי ולא דרך קופ"ח ואם תדרש להצהיר על התיק הרפואי יפנו לקופת חולים ושם התיק יהיה נקי. אתה לא חייב להצהיר על פניותיך לטיפולים פרטיים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו