מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות גבוליתיובל11/07/2009
אירנה שלום
רציתי לדעת האם חולים בהפרעת אישיות גבולית יכולים להחלים לגמרי?(עם טיפול נכון כמובן)והאם הטיפול חייב להיות מלווה בתרופות?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת אישיות גבולית
ד''ר אירנה נתנאל11/07/2009נוגה שלום,
בני אדם הלוקים בהפרעת אישיות גבולית מהווים אתגר עבור עצמם, עבור המערכת המשפחתית שלהם וגם עבור המערכת שאמורה לטפל בהם. החיים של אנשים אלו מורכבים ביותר לפעמים מרגע היוולדם. לעתים קרובות הילדות ונעוריהם מלאים בהיסטוריה של טראומות נפשיות ופיזיות, של פגיעות אמוציונאלית, של מצוקה ושכול, של סמים ומיניות מגילאים מוקדמים ועוד. המרכיבים המרכזיים ב הפרעת אישיות גבולית, מובילים לקשיים בן אישיים מרובים והם חלק מרכזי של ההפרעה. הכול תלוי במורכבות ההפרעה: ישנם מצבים שבהם לא נדרש טיפול תרופתי וישנם מצבים חריפים שהטיפול התרופתי הכרחי. הפרעה גבולית הינה חלק מהאישיות ואישיות קשה מאוד לשנות. טיפול בהפרעה גבולית מורכב מאוד ובמהלכו ניתן ללמוד כלים להגמיש את ההפרעה, להתמודדות יעילה ולשליטה מירבית כדי למנוע נפילות במהלך החיים. מחקרים עדכניים מראים שטיפול נכון יכול לשמור על יציבות מצבם של הסובלים מהפרעה זו למשך 8 שנים.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורדורלינה פור ריאל
בורדורלינה17/02/2010תיארת אותנו בצורה מדויקת מעבר למצבי רוח יש הטראומות האלה שמציפות אותי בעיקר בלילה כשאני חושבת עליהם יש מין ריגוש כזה איך אני מביאה את עצמי למצבים האלה וכל פעם מקרים שדומים אחד שני שכבתי עם כל כך הרבה גברים שניצלו את המצב שלי ושיחזרתי את זה עד שהדרדרתי לזנות למה אין מישהו שאני יכולה לדבר איתו שיבין אותי אין שום משמעות לחיים הכי עצוב שלפני חצי שנה לקחתי אקסטה ומאז אני שומעת קולות אני מטופלת בטירה יש לי גנים במשפחה אמא שלי מטורפת על דעתה וגם היא חוותה חיים לא קלים זרקה אותי להרבה פנימיות ואבא שלי נרקומן שאנס בחורה ולא הכרתי מימי כי ישב שנים בכלא והמשפחה שלי אמרה לי שאמא שלי שכבה עם כל כך הרבה גברים באותה תקופה שהיא לא בטוחה שזה אבי הם הסתירו את זה ממני ויומיים אחרי שהוא השתחרר מהכלא הוא נסע להביא כמות ענקית של חומר לקחנו אותו ביחד והוא ניסה לגעת בי נשבעתי שאני לא רוצה לפגוש אותו יותר והיום אחרי ב-6 בבוקר אחותו התקשרה להגיד שהוא הלך לעולמו ממנת יתר המגדת עתידות אמרה לי את תעברי מיד ליד והיא צדקה לא הייתי צריכה מגדת עתידות הסוף ידוע מראש אני לא מסתדרת עם המשפחה כל הזמן אני מרצה אותם ומתביישת לידם נהיית שתקנית כמו דג אני אוהבת הכיריות חדשות כי אני חושפת את כל הקלפים שלי על השבוע הראשון ואח''כ נהיית משעממת ומעדיפה לברוח כולם קוראים לי שרוטה רואים במבט שמשהו עמום כמו גוייה מהלכת מביטה בעיני עגל אני מאוד מוכשרת דרך אגב אני מציירת פורטרטים של פנים של אנשים וגם כותבת יומנים מגיל ילדות אין לי שום שאלה בנושא נראה לי שאני די בקיעה אבל היה נחמד לשפוך את הלב בפנייך המון זמן לא התמלאתי ברחמים עצמיים מקווה שאחרי שתקראי את המודעה הזו תמחקי אותה. תודה אם הקדשת את זמנך לקרוא את זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)