מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין הדת למחלות נפשחן12/07/2009
שלום
בשני הפעמים בהם הייתי מאושפז בביח במחלקה הסגורה,שמתי לב שאחוז מאוד גבוה
מהחולים מחזיקים ספר תהילים ומרבים לקרוא בו.
כמו כן לא פעם כתוב בתורה על אדם שעובר עברות חמורות ,"ותיכרת נפש ההיא מתוך עמך ישראל".
שאלתי היא, האם קיים קשר בין הדת להתפרצות מחלות הנפש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך יכול להיות קשר?
אלישבע12/07/2009המטופלים שקוראים תהילים - אולי זה כמו כל אדם שבעת צרה הוא מקווה למצוא נחמה בדת. גם חולים במחלות פיסיות או אנשים שצריכים לעבור ניתוח מסוכן, או אנשים שעומדים למשפט על עבירה כזאת או אחרת.
איך יכול להיות קשר בין דת לבין קיום של מחלת נפש? מחלת נפש זה דבר פיסי, זה משהו בגוף, משהו במוח, שלא עובד כראוי, כאשר הדת של האדם נמצאת ברוחניות שלו.המחלה היא במצב הכימי במוח והדת היא ברמה הרוחנית של האדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות נפש ודת
חן12/07/2009לדעתי יש קשר בין כל המחלות ,בין אם מחלות נפש ובין אם הם מחלות גוף, את כולם מתיל עלינו הקדוש ברוך הוא ,והוא גם מרפאינו מכל המחלות.
ואני לא חוזר בתשובה ,לא דתי ולא חרדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר בין הדת למחלות נפש
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009חן שלום,
אין שום קשר. לקרוא תהילים יכול להרגיע, לחזק, להשיח דעת וכו'. במצבים קשים אנשים רבים נוטים לפנות לה' ולקרוא תהילים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעם עבדתי בהוסטל שיקומי לחולי נפש..
ירון22/07/2009ואחד המטופלים מאוד התקרב לדת והיה לו חונך דתי שהכניס אותו יותר ויותר עמוק לעניין ומנהלת ההוסטל התנגדה ואני התווכחתי איתה שהוא אדם בוגר וזה עושה לו טוב אבל מסתבדר שטעיתי, התעסקות אובססיבית בדת עלולה להגביר מחשבות שווא, מחשבות גדלות, הלוסינציות. אגב - אותו מטופל כמעט הגיע לאשפוז, בצער רב הרחקנו את החונך ממנו והוא מאוד כעס עלי אבל מצבו הלך והשתפר .
כשביררתי את העניין עם פסיכיאטרים נאמר לי בפירוש שזה נכון שמצבו של מי שלוקה בחוסר יציבות נפשית עלול להידרדר בעקבות התעסקות אובססיבית בדת (אחד מהפסיכיאטרים היה חובש כיפה סרוגה)
אשמח לשמוע דעתך בנושא, אמנם עבר די הרבה זמן מאז אבל כאב לי מאוד שנעשתה הפרדה בין המטופל(דייר בהוסטל) לחונך.
תודה ויום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

