מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר מסרוקסט ללוסטרלויקי12/07/2009
שלום.
אני נטלתי מזה 3 שנים סרוקסט כאשר בשנה האחרונה המינון היה 10 מ"ג (חצי כדור בלבד) וזאת עקב מקרה שהתלווה בהתקפי חרדה ודכאון.
עליתי ב 3 שנים אלו 15 קילו וזה מאד דיכא אותי.
כרגע אני בהריוני הראשון (אני בת 28.5 ונמצאת בשבוע ה7). וביקשתי מהפסיכיאטר לשנות כדור כדי שלא אגיע למשקל גבוה בסוף ההריון.
הוא ביקש שאקח 2 כדורים של לוסטרל שבוע (50 מ"ג) ואחרי זה להעלות ל3 כדורים (150 מ"ג)?????????? זה לא המון יחסית לחצי כדור סרוקסט שלקחתי????
אז ב 5 ימים האחרונים נטלתי 2 כדורים כל בוקר של לוסטרל 50 מ"ג האחד ומאז התחלתי להרגיש בחילות, חוסר תיאבון (אני ממש מכריחה את עצמי לאכול), חוסר אנרגיה וחיוניות בתפקוד בבית, בעבודה ובכלל. מצאתי את עצמי נכנסת ללחץ ורמת החרדה עלתה אז הפסיכיאטר אישר לי לקחת עד 3 קסנקס ביום. ממש דכדוך שלא אופייני לי ב3 שנים האחרונות.
אני משתדלת שלא לקחת בכלל בגלל ההריון, למרות שאנחי יודעת שמותר אם יש צורך) אך כשבא לי להקיא אני נכנסת ללחץ ולחרדה וקסנקס היחיד שמרגיע אותי.
רציתי לדעת-
האם כל התחושות נובעות כי הגוף הפסיק עם הסרוקסט?
או שהגוף מנסה להרגיל עצמו לחומר של כדור חדש, אחר.
האם זה טבעי תחושות הבחילה?
חוסר התיאבון המוחלט?
כמה זמן לוקח לגוף להפסיק עם כל התחושות הללו? להסתגל למצב החדש?
איך יודעים שהכדור אינו מתאים?
האם מה שעובר עליי זה בעצם תופעות לוואי רצויות?
האם מינון של חצי כדור סרוקסט שווה ערך בכמות הכימית ל2 כדורי לוסטרל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסרוקסט ללוסטרל
ד''ר אירנה נתנאל12/07/2009ויקי שלום,
בחילות והקאות יכולות להופיע בזמן ההריון ללא שום קשר לתרופות. גם נשים שלא נוטלות תרופות לעיתים קרובות מאוד חשות בחילות וסובלות מהקאות. כמו כן, בחילות והקאות הינן תופעות לוואי ידועות ושכיחות למדי גם של לוסטראל וגם של סרוקסאט. במצב של בחילות טבעי להרגיש חוסר תיאבון וגם זו תופעה מוכרת של התרופות (גם של לוסטראל וגם של סרוקסאט). אין דרך להשוות כמות בין שתי התרופות כי הן שונות זו מזו במבנה המלקולרי שלהן (זה כמו להשוות אגסים לתפוחים). אפשר להשוות לוסטראל לסרנדה למשל או סרוקסאט לפקסט. המינון האפקטיבי הוא המינון הנכון.
לגבי הבחילות וההקאות כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נוןרמלי? כמה זןמ לוקח לגוף להסתג
ויקי12/07/2009תודה
כמה זמן צפוי לכל התחושות הללו של הבחילות?
מתחילת ההריון לא היו בחילות
אני יודעת שכל זה התחיל רק עם שינוי הכדור.
זה ממש סיוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח לגוף להסתגל
ד''ר אירנה נתנאל13/07/2009כחודש-חודשיים על המינון הטיפולי לוקח לגוף להסתגל לתרופה. בחילות והקאות הינן תופעות שכיחות. במקרים של בחילות והקאות חמורות כדאי להחליף את התרופה. בכל מקרה יש לדווח לרופא המטפל.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)