מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניסיון התאבדות - מה עושים?אני16/07/2009
שלום
אבא שלי בן 80, שותה אלכוהול, בהיותו שיכור אלים מאוד ונוהג לאיים שיתאבד. לא יכולנו לסבול יותר מצב כזה והצענו לו לפנות למסגרות שמטפלים בהתמכרויות שיעזרו לו להפתר מהשתייה, או שאם לא - אמא תשקול להתגרש ממנו. היום בהיותו צלול בדעתו ביצע ניסיון התאבדות (דקירה עצמית). כשאמרנו לו שנפנה לגורמים סוציאליים בגלל ניסיון זה, אמר שיקפוץ מהחלון.
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איום בהתאבדות דורש טיפול
אלישבע16/07/2009החוכמה היא לא לאיים בטיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי, אלא פשוט לארגן כזה. אפשר להביא מטפל לביקור בית. אם זה יהיה מישהו רגיש והוא או היא ידעו איך לדבר עם אביך אז זה לא ייתן לו הרגשה של פגיעה בכבוד. אפשר לדבר עם המטפל לפני שמזמינים אותו.
היתה לי חברה שהתקשרה אליי ושאלה אותי אם אני מאמינה לה שהיא רוצה למות. עניתי לה שבוודאי שאני מאמינה לה (היא כבר ניסתה בעבר כמה פעמים). נסעתי אליה והזמנתי לה אמבולנס. נסעתי איתה למיון ושם החליטו לאשפז אותה. רק שזה היה במקום בו היא לא רצתה להתאשפז. המקום אותו היא רצתה היה מלא (היא הכירה מקומות כי אישפזו אותה בעבר כמה פעמים). אז אמרו שיאשפזו אותה בכפייה כי היא התחילה להתפרק - בכי וצעקות. אז ראיתי שהם לא מתמודדים איתה נכון, כי הבכי שלה לא היה בכי של פורקן אלא בכי של כניסה למצוקה. אז הוצאתי אותה מזה - הצלחנו לשכנע את הרופא שם לוותר ולא לאשפז. כשהיא הבינה שהיא חוזרת הביתה אז היא נרגעה.
כאן היה צריך למצוא דרך אחרת לטפל. זה לא נעשה (התנתק הקשר בינינו לתקופה אז אני לא יודעת מה קרה איתה) והיא עשתה ניסיון אובדני.
בקיצור - חייבים לטפל ומיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון התאבדות - מה עושים?
ד''ר אירנה נתנאל20/07/2009שלום לך,
ניתן להזמין בדיקה פסיכיאטרית הביתה. הרופא יבדוק את מצב איך וימליץ על הצעדים הבאים. אם הרופא יתרשם שקיימת סכנה מיידית לחייו של האב יתכן וימליץ על אשפוז פסיכיאטרי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)