מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסיטל- חרדה ודיכאוןשמש18/07/2009
אני בת 27. לפני כמה ימים התחלתי טיפול תרופתי בריסטל בהמלצתה של פסיכיאטרית, עקב בעיה של נטייה קבועה לחרדה ודיכאון בחיי היומיום שלי.
נאמר לי וגם כתוב בעלון לתרופה שתוך שבועיים שלוש מרגישים שיפור.
אני משתמשת בתרופה רק שבוע, בחצי מינון בינתיים (10 מ"ג) בשל החשש מתופעות לוואי, שאכן סבלתי מהן ב- 4 ימים הראשונים כמו כאבי ראש קשים, בחילות וחוסר תאיבון.
1. לעומת זאת מאתמול התחלתי להיות עם מצב רוח טוב ועם הרגשה אנרגתית יותר, היתכן וזה הגיוני שכבר התרופה משפיעה, למרות שכתוב אחרת??
2. הפסיכאטירת המליצה לעלות את המינון לאחר שבוע ל- 20 מ"ג. האם יש מקום שאעלה את המינון מ- 10 מ"ג ל- 20, גם אם ארגיש שיפור משמעותי? או שניתן להסתפק ב- 10 מ"ג?
3. כתוב שאחת מתופעות הלוואי זה ירידה של החשק המיני והיכולת להגיע לאורגזמה. האם תופעה זו יכולה להשכח אחרי תקופת ההסתגלות לתרופה? אני קצת מודאגת בעניין הזה...
תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חרדה ודיכאון
ד''ר אירנה נתנאל19/07/2009תמר שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שאת מגיבה מצויין על טיפול התרופתי. בהחלט סביר שתרגישי שיפור כבר אחרי מספר ימים. בדרך כלל ההשפעה נוגדת הדיכאון מורגשת במלואה לאחר שבועיים עד 4 שבועות. המינון המקובל הוא 20 מ"ג ביום. אם את מרגישה שיפור ניכר עם 10 מג' כדאי להתיעץ עם הרופאה לגביי המינון הנוכחי.
ירידה בחשק המיני או/ו אנאורגזמה הינן תופעות לוואי שכיחות של רסיטל. לצערי, תופעה זו נשארת.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)