התקף פסיכוטי - בבקשה עזרה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף פסיכוטי - בבקשה עזרה!!!
    מלי
    23/07/2009

שלום.
    בעלי עבר המתוטטות עצבים קשה אשר התבטאה במצב פסיכוטי של הזיות, חדרה ומחשבות שווא. הוא מטופל אצל פסיכיאטר ומקבל כדורים. אנחנו הורים צעירים לתינוק בן 9 חודשים.
    כרגע, בהמלצת הפסיכיאטר הוא נמצא אצל הוריו בבידוד מלא, הם דואגים לו לסביבה סטרילית מאוד, נטולת גירויים כגון אור, רעש ואף ריחות.
    האירוע התחיל לפני כשבועיים, הוא החל לקבל כדורים ואז כעבור מספר ימים התמוטט קליל, חזר לפסיכיאטר ועבר להורים.
    מצבו אינו משתפר, למרות שהוא בטיפול תרופתי כבר יותר משבוע. איני יודעת איך לעזור לו, הוריו מעדיפים שלא אדבר איתו ולא אפגש איתו על מנת לא להעמיס עליו רגשית. הוא לא ראה את בננו יותר משבוע וחשוב לציין כי הוא אבא מאוד פעיל בחייו.
    הוא מלא ברגשות אשמה על נטישת המשפחה, הוא עצבני מאוד ואני ממש לא מצליחה לגשת אליו ובטח שלא לדבר איתו.
    אני נורא מתוסכלת וכבר לא יודעת איך לתפקד וכיצד להמשיך.
    מיותר לציין שחברינו לא יודעים דבר ואני כל היום ממציאה סיפורים.
    אני מנסה להתרכז בעבודה ובטיפול בתינוק אבל אני לא מסוגלת....
    בבקשה בבקשה עזרה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    24/07/2009

מלי שלום,

אני מצרפת לך כתבה על התמודדות המשפחה עם חולה בסכיזופרניה:

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8343

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות, שאלה נוספת

מלי
    25/07/2009

התקף פסיכוטי הינו ביטוי של מחלת הסכיזופרניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
    חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).

ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:

סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
    הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
    יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראתי את הכתבה, אבל...

מלי
    25/07/2009

היי אירנה
    תודה על ההתייחסות, קראתי את הכתבה, אבל נותרתי עם כל השאלות פתוחות
    האם זה נכון לבודד אותו ממשפחתו (אני ובנו) ולהיות בסביבה כל כך סטירלית אצל ההורים?
    האם הכדורים לא אמורים כבר להשפיע?
    האם כל התקף פסיכוטי משמעותו סכיזופרניה?
    אני יודעת שהוא לוקח כדורי ZAPAREXE - אילו כדורים אלו?

חשוב לי גם להוסיף שאני מאוד מנסה להיות שם בשבילו והוא בעיקר דוחק אותי החוצה, כאשר אני מבקרת עם בנינו הוא מאוד מתקשר איתו ומצליח להנות ממנו.
    ההתייחסות אלי כזרה יחד עם ההתמודדות לבד עם מה שקורה (כי אני לא יכולה לשתף חברים) והטיפול לבד בתינוק גורמת לי כעס נורא ואני חייבת לדעת איך להמשיך מפה...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

מלי,

לא ברור לי למה לא אישפזתם את בעלך. עדיף שיהיה תחת השגחה רפואית. צוות הרופאים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים יכולים להדריך והנחות את המשפחה ואותך בנוגע לדרכי התמודדות עם המצב כעת וגם בהמשך. אני לא מכירה את המצב ואין לי את כל התמונה המלאה ולכן דרך הפורום קשה לי לתת עצות מעשיות. התרופות לא משפיעות מייד ודרוש זמן (6-4 שבועות) עד שהשפעתן מורגשת. כל נטל הבית נפל עליך ולא ספק לך מאוד קשה להתמודד. את חייבת לארגן לעצמך עזרה פיזית בטיפול בילד. האם משפחתך יכולה לעזור לך בזה?

חזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאירנה

מלי
    26/07/2009

היי אירנה
    הוא נשלח לנוח אצל ההורים בהכוונת הפסיכיאטר, יכול להיות שהוא חשב שזה לא כזה נורא?

אשמח לקבל כמה תשובות
    1. האם כל התקף פסיכוטי מקורו בסכיזופרניה?
    2. מה הם הכדורים שקיבל

שיתפתי את הורי והם עוזרים לי, אבל גם יש גבול כמה אני יכולה להיות לנטל עליהם...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    27/07/2009

1. גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
    חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).

ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:

סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
    הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
    יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.

2. כתבת שבעלך מטופל בזיפרקסה. היא תרופה אנטי פסיכוטית.

חזקי ואמצי!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו