מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף פסיכוטי - בבקשה עזרה!!!מלי23/07/2009
שלום.
בעלי עבר המתוטטות עצבים קשה אשר התבטאה במצב פסיכוטי של הזיות, חדרה ומחשבות שווא. הוא מטופל אצל פסיכיאטר ומקבל כדורים. אנחנו הורים צעירים לתינוק בן 9 חודשים.
כרגע, בהמלצת הפסיכיאטר הוא נמצא אצל הוריו בבידוד מלא, הם דואגים לו לסביבה סטרילית מאוד, נטולת גירויים כגון אור, רעש ואף ריחות.
האירוע התחיל לפני כשבועיים, הוא החל לקבל כדורים ואז כעבור מספר ימים התמוטט קליל, חזר לפסיכיאטר ועבר להורים.
מצבו אינו משתפר, למרות שהוא בטיפול תרופתי כבר יותר משבוע. איני יודעת איך לעזור לו, הוריו מעדיפים שלא אדבר איתו ולא אפגש איתו על מנת לא להעמיס עליו רגשית. הוא לא ראה את בננו יותר משבוע וחשוב לציין כי הוא אבא מאוד פעיל בחייו.
הוא מלא ברגשות אשמה על נטישת המשפחה, הוא עצבני מאוד ואני ממש לא מצליחה לגשת אליו ובטח שלא לדבר איתו.
אני נורא מתוסכלת וכבר לא יודעת איך לתפקד וכיצד להמשיך.
מיותר לציין שחברינו לא יודעים דבר ואני כל היום ממציאה סיפורים.
אני מנסה להתרכז בעבודה ובטיפול בתינוק אבל אני לא מסוגלת....
בבקשה בבקשה עזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל24/07/2009מלי שלום,
אני מצרפת לך כתבה על התמודדות המשפחה עם חולה בסכיזופרניה:
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=8343
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתייחסות, שאלה נוספת
מלי25/07/2009התקף פסיכוטי הינו ביטוי של מחלת הסכיזופרניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל26/07/2009גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).
ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:
סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי את הכתבה, אבל...
מלי25/07/2009היי אירנה
תודה על ההתייחסות, קראתי את הכתבה, אבל נותרתי עם כל השאלות פתוחות
האם זה נכון לבודד אותו ממשפחתו (אני ובנו) ולהיות בסביבה כל כך סטירלית אצל ההורים?
האם הכדורים לא אמורים כבר להשפיע?
האם כל התקף פסיכוטי משמעותו סכיזופרניה?
אני יודעת שהוא לוקח כדורי ZAPAREXE - אילו כדורים אלו?
חשוב לי גם להוסיף שאני מאוד מנסה להיות שם בשבילו והוא בעיקר דוחק אותי החוצה, כאשר אני מבקרת עם בנינו הוא מאוד מתקשר איתו ומצליח להנות ממנו.
ההתייחסות אלי כזרה יחד עם ההתמודדות לבד עם מה שקורה (כי אני לא יכולה לשתף חברים) והטיפול לבד בתינוק גורמת לי כעס נורא ואני חייבת לדעת איך להמשיך מפה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל26/07/2009מלי,
לא ברור לי למה לא אישפזתם את בעלך. עדיף שיהיה תחת השגחה רפואית. צוות הרופאים, פסיכולוגים ועובדים סוציאליים יכולים להדריך והנחות את המשפחה ואותך בנוגע לדרכי התמודדות עם המצב כעת וגם בהמשך. אני לא מכירה את המצב ואין לי את כל התמונה המלאה ולכן דרך הפורום קשה לי לתת עצות מעשיות. התרופות לא משפיעות מייד ודרוש זמן (6-4 שבועות) עד שהשפעתן מורגשת. כל נטל הבית נפל עליך ולא ספק לך מאוד קשה להתמודד. את חייבת לארגן לעצמך עזרה פיזית בטיפול בילד. האם משפחתך יכולה לעזור לך בזה?
חזקי ואמצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאירנה
מלי26/07/2009היי אירנה
הוא נשלח לנוח אצל ההורים בהכוונת הפסיכיאטר, יכול להיות שהוא חשב שזה לא כזה נורא?
אשמח לקבל כמה תשובות
1. האם כל התקף פסיכוטי מקורו בסכיזופרניה?
2. מה הם הכדורים שקיבל
שיתפתי את הורי והם עוזרים לי, אבל גם יש גבול כמה אני יכולה להיות לנטל עליהם...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף פסיכוטי
ד''ר אירנה נתנאל27/07/20091. גם של סכיזופרניה אבל לא רק.
חלק מההפרעות הפסיכוטיות מקורן "גופני", בעיקר במחלות הגופניות או מצבי נזק גופני (למשל הרעלה, זיהום, התייבשות, ומחולת שפוגעות במערכת חיסונית) או הפוגעים ישירות במוח (טרשת, פרקינסון, מחלות ניוון שרירים).
ישנן שלוש קבוצות של הפרעות פסיכוטיות ללא סיבה גופנית, והן:
סכיזופרניה, הפרעות סכיזואפקטיביות, מצבים פסיכוטיים בהפרעה דו-קוטבית (מאניה דפרסיה), ודיכאון.
הפרעות פסיכוטיות יכולה להיות כתוצאה משימוש בסמים, באלכוהול.
יכולה להיות תוצאה של הפרעות דלוזיונלית.
2. כתבת שבעלך מטופל בזיפרקסה. היא תרופה אנטי פסיכוטית.
חזקי ואמצי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)