אבחון של פסיכיאטר צבאי-מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון של פסיכיאטר צבאי-מבולבלת
    פלוניתאלמונית
    24/07/2009

שלום,
    סיימתי שירות צבאי מלא השבוע, במהלכו נפגשתי פעמים רבות עם קב"נים ופסיכיאטרים.
    טרם גיוסי נשלחתי לקב"ן ולפסיכיאטר ונקבע לי פרופיל נפשי שסעיפו (כפי שדף שלי באתר של לשכת הגיוס) introvert personality disorder.
    כשנפגשתי עם קב"נים בתחילת שירותי הצבאי הם ניסו להסביר לי מה זה אומר (והאמת, אני לא זוכרת את ההסברים שהם). לקראת סוף השירות הצבאי שלי הגיעה קב"נית חדשה לראשונה ליחידה שלי ונפגשתי איתה. באחת הפגישות היא אמרה שהאבחון שלי מהפסיכיאטר הצבאי היא borderline personality disorder ודיברה איתי על ההפרעה הזו.
    זמן לא רב לפני השחרור התחלתי להפגש עם פסיכולוגית שהייתי מטופלת אצלה לפני 3 נים לתקופ ארוכה. כשסיפרתי לה על האבחון של הפרעת אישיות גבולית היא מיד הגיבה ואמרה שהיא לא אוהבת לתת קטגוריות ושמות כי היא לא רוצה שאני אחשוב שזה משהו שאי אפשר לשנות. היא הוסיפה ואמרה שהפסיכיאטרים שפגשתי הם 'לא טובים'- (איך תדע מבלי שהכירה אותם?) כמו כן, היא מעוניינת שאפגש עם פסיכיאטר שהיא ממליצה עליו. אני מאוד מבולבלת כי אני כבר לא יודעת אם קיימת אצלי הפרעת האישיות הזו או לא... הסעיף שלי בפרופיל בצבא הוצג כל פעם אחרת, הפסיכולוגית שלי מראה אי נוחות מאוד ברורה כשאני מזכירה את הפרעת אישיות גבולית ואני כבר לא יודעת למה להאמין ואיך באמת לבדוק את העניין.
    מה כדאי לעשות? לאיפה לפנות?

תודה רבה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון של פסיכיאטר צבאי-מבולבלת

ד''ר אירנה נתנאל
    26/07/2009

שלום לך,

חשוב להתמקד בסימפטומים ולא בהגדרות. חשוב לטפל במה שמפריע ופוגע בתפקוד התקין ובהתקדמות. כדאי שתצמדי להמלצות המטפלת שמכירה היטב אותך ואת מצבך.

מאחלת לך הצלחה בהמשך!
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו