טיפול ב- OCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ב- OCD
    ליאור
    30/08/2007

שלום רב,

אני בן 20, סובל מדיכאון זה כ- 4 שנים. הייתי מטופל לסירוגין בטיפול תרופתי, ולאורך כל התקופה בשיחות.

לאחרונה חלה החמרה וחוויתי התקפי חרדה תכופים. עקב כך, פניתי לפסיכיאטר נוסף, והוא אבחן אצלי OCD בנוסף לדיכאון, ולכן רשם לי את הטיפול הבא:
    120mg סימבאלתה בבוקר
    0.5mg רספרידל בערב.

אני מבין שהטיפול ברספרידל במקביל לנוגדי דיכאון הוא שיטה מקובלת. מה דעתכם על כך?
    שאלתי העיקרית היא האם המינון של הסימבאלתה לא נראה לכם גבוה למדי? הבנתי מרופאים אחרים שהוא כן...

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב- OCD

הוספת תגובה

• טיפול ב- OCD

02/09/2007

לליאור שלום
    בדרך כלל OCD מצריך מינונים גבוהים של תרופות לכן 120מג סימבלתא לא יוצא דופן. אבל לתרופה זו אין גיבוי של מחקר רב בתחום של OCD ויש גם הוצאה לא מבוטלת מאחר והתרופה טרם הוכנסה לסל. השילוב עם ריספרדל מקובל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אגב..

ליאור
    03/09/2007

כשאתה אומר שאין גיבוי של מחקר רב, הכוונה היא שלא חקרו את הסיכונים, או שפשוט יש סיכוי שהיא תהייה פחות יעילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אגב..

07/09/2007

שפשוט היעילות של סימבלתא ב ocd נחקר מעט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו