שאלה לגבי תרופות אנטי-פסיכוטיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרופות אנטי-פסיכוטיות
    איציק
    03/08/2009

שלום לצוות הרופאים , אני איציק , האבחונים של הפסיכאטרים אומרים שיש לי סכיזופרניה .ואני לוקח גאודון במינון של 120 מיליגרם בבוקר ו120 מיליגרם בערב , אני עובד במפעל מוגן לאחר שהתקשיתי מאוד להשתלב בתעסוקה נתמכת בגלל העייפות שיש לי כתוצאה מלקיחת גאודון כל יום , אחת ליומיים שלושה ימים אני מרגיש בבום עייפות חזקה מאוד שמקשה עליי לתפקד בעבודה ולכן אני נאלץ לעזוב את העבודה במפעל אחת לשלושה ימים בערך . זה קורה לי בהפתעה מוחלטת בלי שום סימנים מקדימים ... הפסיכיאטר שלי אמר ששאר הכדורים האנטי-פסיכוטיים מעייפים פי כמה וכמה מהגאודון . מתסכל אותי מאוד העניין הזה של העייפות מהכדורים ! אני נאלץ לעזוב באמצע של אירועים משפחתיים , יציאות עם חברים . ותקופה ארוכה שאני לא יודע איך אפשר לצאת מהתקופה הזאת עם העייפות שמביאה איתה הרבה תסכולים . אפילו אם אני שותה קפה כדי להתעורר זה לא עוזר כלל . הפסיכיאטר שלי אומר לי שהסרוקסט והזיפרקסה והריספרדל וכל השאר מעייפים פי כמה וכמה מהגאודון !

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות כדי לתפקד ביום יום בצורה נורמלית ? הכוונה שלי האם יש כדורים שלא גורמים לעייפות , בעבר הפסיכיאטר שלי נתן לי אינווגה אבל הכדור לא השפיע עלי ולכן הוא חזר לתת לי להשתמש בגאודון .

* בנוסף קראתי באינטרנט שיש זריקה שמקבלים אחת לשבועיים שנקרא ריספרדל קונסטה - האם זו זריקה יותר טובה מהגאודון ומה התופעות לוואי שלו .
    בעבר ניסיתי להתייעץ איתכם על העניין הזה ואמרתם שאני צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר , העניין הוא שאין ביכולתו כבר לעזור לי בעניין הזה , אין לא תשובות לשאלה הזאת והמצב מייאש אותי מאוד ... היו לי שאיפות בחיים שעכשיו בגלל הגאודון אין לי איך לממש אותם .... בבקשה תעזרו לי
    יש לציין שאני לוקח בבוקר 120 מיל' גאודון עם 150 מיל' בולווטרין וכדור אחד דרלין 10 מיל', בצהריים כדור אחד של דרלין 10 מיל' . ובערב 3 כדורים ציפרלקס של 10 מיל' וגאודון 120 מיליגרם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי !

איציק
    04/08/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני שאתה מחליף את גאודון

תומר כ.
    04/08/2009

ידידי, המלצתי החמה היא שלפני שאתה מחליף את גאודון, תשקול את תופעות הלוואי של התרופה הזו לעומת האחרות. גאודון מוכחת כתרופה היחידה שאינה גורמת להשמנה, שזה דבר שהרבה אנשים מתמודדים איתה כשהם לוקחים תרופה אנטי-פסיכוטית. השמנה זה לא רק העניין האסתטי, אם כי גם הסכנות הטמונות בהשמנה (סכרת, לחץ דם, מחלות לב ועוד).

לשיקולך ידידי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן

רנה
    11/08/2009

סוליאן לא גורמת להשמנה והכי חשוב - לא סדטיבית ולא תכרום לך לעייפות הזו שמפריעה לך כל כך
    מניסיון שלי - תרופה יעילה ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תרופות אנטי-פסיכוטיות

16/08/2009

לאיציק שלום
    מדוע אתה מקבל מינונים אלו של שתי התרופות?
    האם ניסית תרופות אחרות מנגדי הפסיכוזה? תרופה יכולה לגרום לעייפות כהשפעה כללית שלה אבל תמיד צריך לוודא אצל האדם הספציפי.
    האם ניסית להעביר יותר גיודון ללילה?
    עקב המצד המורכב לא ניתן לתת לך תרובה אישית. אני מקווה שתצליח עכשיו לשאול את השאלות המתאימות למטפל שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו