מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת זהות דיסוציאטיביתRain07/08/2009
שלום רב,
התפתח אצלי דיכאון מאג'ורי בערך בגיל 17 עד גיל 22, שאחריו נכנסתי לתהליך של החלמה. במהלך תקופת הדיכאון השחורה, התלוו לדיכאון התקפים דמויי פסיכוזה (של שמיעה, ריח, מישוש וראייה) שבהם הייתי מודע לכך שהם לא אמיתיים אבל עדיין הרגשתי אותם כמו היו שם לחלוטין, מחשבות וניסיונות אובדנות מרובים שבגינם הועברתי לטיפול אינטנסיבי של שלוש פגישות טיפוליות בשבוע, אחר-כך גם התאשפזתי להסתכלות למספר ימים (ושיקרתי לועדת הרופאים שהכול אצלי בסדר רק כדי לצאת משם). בנוסף, היו לי סממנים של פציעה עצמית, דפרסונאליזציה ודראליזציה, וניתוק מן העצמי. בנוסף, אני סובל מ-OCD, שמאופיין בעיקר בעודף מחשבות אובססיביות (פחות עניין של כפייתיות) כלפי אירועים, אנשים חדשים שנכנסים לחיי או פרוייקטים עתידיים שארצה לקחת בהם חלק.
אני מטופל בתרופות מאז גיל 17, לקחתי אנטי-דיכאוניים, אנטי-אובססיבים, ואנטי-פסיכוטיים.
כיום אני בן 26, ירדתי מכל התרופות מלבד האנטי-פסיכוטיים שהפסיכיאטר לא מוכן להוריד לי. ההתקף הפסיכוטי האחרון שלי היה לפני שנתיים וחצי בערך, מאז הכול בסדר מהבחינה הזו. עם זאת, לאחרונה אני מתחיל להרגיש שאני חוזר לתקופה השחורה הישנה שלי. אבל לא בזה רציתי לעסוק.
מאז שהייתי צעיר, התחלתי לכתוב על דמות נוספת שקיימת בי. קראתי לה גשם.
אני וגשם עברנו הרבה תלאות ביחד. והיינו מתקשרים בעיקר דרך הכתיבה.
משהו שנראה כמו חבר דימיוני לכאורה, הפך להיות ממש סוג של אישיות נוספת, כשאני מתייחס אליו כאל עוד אישיות בפני עצמה, שחוללה בי תמורות וייסורים לא קטנים.
לאחרונה, בטיפול החדש שהתחלתי לפני חצי שנה עם מטפלת שמתמחה בין היתר בטיפול נוסח גשטלט, אנחנו יוצרים קשר עם החלק הזה שבי, גשם, ומנסים לתקשר איתו בצורה מבוקרת. הוא מאוד עוין וכנראה מאוד כואב ופגוע.
אחרי גשם, נוצרו עוד מספר רב של דמויות, חלקן בעלי אפיונים דומים, של פיצולי אישיות.
כל זה עוד לפני שהייתי ממש מודע לכך שישנה הגדרה כזו שנקראת 'הפרעת זהות דיסוציאטיבית'. ההתעסקות הבלתי פוסקת הזו, בתוספת של כל מה שעברתי, כשחלק מהתסמינים תואמים את מה שקראתי על הפרעת זהות דיסואציאטיבית, גורמים לי לחשוב שאולי אני לוקה בזה. הסתירה היחידה שקיימת, שבגינה הפסיכולוגית שלי ופסיכולוגים קודמים לא אישרו את האבחנה העצמית שלי, היא שאני מודע לקיומן של האישיויות, ושהן לא לוקחות חלק מובנה באישיות שלי, כלומר, אין את הליך ה-Switching. לרוב אני מתקשר איתן מתוך בחירה; כאמור דרך הכתיבה. עם זאת, שמתי לב שלפעמים עולה בי "רוח אחרת" של מחשבות, ואני מתנהג לעתים בשונה מאיך שהייתי מתנהג בדרך-כלל. לפעמים אני יותר אגרסיבי, יותר מרושע, יותר סאדיסטי.
(המשך בהודעה הבאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך -
Rain07/08/2009זה מעניין שהייתה לי בעיה של זהות כבר מאז שהייתי צעיר. הגדרתי את עצמי כסוג של 'זיקית' או סוג של אדם עם עודף אמפתיה, משום שאם הייתי עובר ליד מישהו ברחוב ומסתכל על פניו, הייתי מרגיש כמו אני שואב ממנו משהו ופניו נהפכות להיות פניי שלי לזמן ממושך. תופעה זו הפחידה אותי. בנוסף, רבות אני מרגיש שאני מסוגל "לקרוא" אנשים מרק להסתכל עליהם, להבין בדיוק מה הם חושבים ומה עובר להם בראש. לעתים אני מסוגל לעשות זאת גם דרך האינטרנט, דרך המסך בלבד. תופעה זו גרמה לי להרגיש שאולי אין לי זהות משל עצמי, ולכן אני מוצא "מפלט" בהמצאת דמויות אחרות או אישיויות אחרות שיסבירו את החלקים הרבים שבתוכי, או אולי איך שהייתי רוצה להיות.
המשונה הוא שמרבית אותן הדמויות הן שליליות, מרושעות, ופצועות נפשית.
בהתחשב בכך שהיו לי גם הפרעות פסיכוטיות שבהן הייתי מודע לפסיכוזה שלי,
ועם זאת קיבלתי תרופות שטיפלו בזה והעלימו את ההפרעות,
האם לא ייתכן שגם במקרה הנ"ל, אפשר לבצע אבחנה חריגה ולאבחן אדם שסובל מהפרעת זהות דיסוציאטיבית ועם זאת עדיין *מודע* לאישיויות שנוצרו בתוכו?
עייפתי מהמערכת הטיפולית שמאבחנת רק לפי הספר, ומה לעשות, כן, יש אנשים שצריך להתייחס אליהם בצורה ייחודית ושונה מהרגיל, ואולי יש להם הפרעות שונות שלא בדיוק מוגדרות בצורה מדויקת על ידי ה-DSM.
אשמח לקבל תשובה בהקדם, כי סוגיה זו מעסיקה אותי עד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)