מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוליאן כטיפול לסכיזופרניהאלברטו09/08/2009
מעוניין בפרטים על סוליאן
האם נחשבת יעילה ?
לםי מה שקראתי היא נפוצה בחול ולא כל כך בארץ ?
למישהו יש ניסיון איתה ?
איזה מינון מומלץ להתחיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוליאן כטיפול לסכיזופרניה
ד''ר אירנה נתנאל10/08/2009אבנר שלום,
סוליאן הינה תרופה המשתייכת לקבוצת התרופות הנוגדות פסיכוזה-האטיפיות. היא מאושרת לשימוש בחולי סכיזופרניה, הן במצבים אקוטיים והן במצבים כרוניים, אשר בולטים בהם תסמינים חיוביים כגון הזיות ומחשבות שווא ותסמינים שליליים כגון ירידה במוטיבציה, בכישורים החברתיים ובמצב הרוח.
במינונים נמוכים סוליאן יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה השליליים ובמינונים גבוהים היא יעילה לטיפול בתסמיני הסכיזופרניה החיוביים. בהשוואה לתרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות היא פחות גורמת לתופעות לוואי של תנועות לא-רצוניות של הפנים והגפיים, אך היא כן עשויה לגרום לעלייה גבוהה ברמות ההורמון פרולקטין (המתבטא בהפרשת חלב מהשד והפרעות במחזור החודשי אצל נשים).
טווח המינון: 50-300 מ"ג ביום בחולים עם תסמינים שליליים, לרוב פעם ביום.
400-1200 מ"ג ביום בחולים עם תסמינין חיוביים, בחלוקה ל-2 מנות ביום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיטב הבנתי וניסיוני
רנה11/08/2009ייצור הפרולקטין המוגבר כביכול לא הפריע לי לשגרת החיים
הסוליאן עוזרת לי מאד
והבנתי שעם רספרדל ייצור הפרולקטין אף גבוה יותר, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן
שי10/08/2009אני קבלתי את הסוליאן רק כטיפול אחרון וממה שזה נראה עכשיו (רק חודש איתו) הוא הרבה יותר יעיל משאר תרופות שניסיתי
יש לך שאלות ספציפיות שהיית רוצה לשאול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
אלברטו11/08/2009אני ממש אשמח לשמוע איזה טיפול תרופתי ניסית לפני ומה השיפור עכשיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)