מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת תרופותרמי11/08/2009
שלום דר
אני בן 34 סובל מחרדות ודיכאון ובעקבות כך כנראה גם מבעיות קשב וריכוז .
נטלתי כשנתיים ציפראלקס 20 מ"ג , התרופה עזרה לי מאוד אך גרמה לי לבעיות קשב וזיכרון , לאחר שהפסקתי לקחתה הבחנתי בעלייה ברמת הזיכרון שלי (זאת הרגשתי על כל מקרה) לאחר שהפסקתי לקחת אותה רופאת המשפחה המליצה לי לקחת רימוטיב שהוא על בסיס טבעי ולנסות את התרופה הזאת ואם אצטרך בעתיד היא תוכל לת לי עם התרופה גם ריטלין לבעיות הקשב (אני סטודנט) .
לאחר כחודש שנטלתי את התרופה רימוטיב כ 2 כדורים ביום , לא הרגשתי הטבה ולהפך הרגשתי החמרה בדיכאון.
עכשיו הייתי אצל הרופאה משפחה וביקשתי ממנה אפקסור (כדור שלקחתי כבר בעברי)
ראיתי מאמרים שכנראה יש לו השפעה לטובה גם לבעיות קשב.
היא נתנה לי להתחיל במינון 150 מג , האם זה בסדר ?
האם זה לא טוב לעבור מתרופה לתרופה ?
יש לציין כי הרופאת משפחה מבינה בפסיכיאטריה ויש לה גישה איכפתית .
לא הייתי אצל פסיכיאטרית כבר שנה כי כשאני הולך אליה היא לא מדברת איתי אלא פשוט רושמת לי מרשם וזהו ולקבוע תור בקופה לוקח חודש
אני מניח שאני אקבע תור , אך בינתיים האם המינון בסדר להתחיל ? אפקסור 150 ?
האם אני חייב לראות פסיכיאטר למרות ניסיוני עם תרופות אנטי דיכאוניות ?
בבקשה תנסה לענות לי
תודה מראש
רמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת תרופות
ד''ר אירנה נתנאל13/08/2009רמי שלום,
אפקסור שייך לקבוצת SNRI לעומת ציפרלקס - SSRI. המינון המקסימלי 225 מג' ליום. ייתכן ויחלפו מספר שבועות עד שההשפעה תורגש במלואה. במידה וכעבור 2-3 לא תרגיש שיפור אפילו מועט כדאי לפנות לרופא שוב. חשוב לציין כי הגישה הכי יעילה בטיפול בדיכאון/חרדה הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). CBT הינו טיפול קצר וממוקד, במהלכו תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה בטווח המיידי וגם לטווח הארוך. זה יאפשר לך שליטה מירבית בהפרעות מהן אתה סובל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)