מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אישפוז כפוי של אמאבת20/08/2009
שלום לכם.
אני זקוקה לעזרה ועצה. כי אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות.
אמא שלי בת 58 , חולת זכיזופרניה כבר המון שנים. לאחרונה אובחנה ע"י פסיכיאטר וקיבלה תרופות , שהיא לא ממש רצתה לקחת. ולא רצתה להמשיך להפגש איתו מעבר לפגישה יחידה.
אמא שלי היא די מסוכנת. אני לא יודעת אם זה עד רמה של חיים ומוות. אבל היא כן צועקת על השכנים, מנפצת להם את השמשות, חותכת להם עם סכינים את הגלגלים. כי היא מאמינה שרודפים אחריה, שכולם מוחלפים בכפילים, כולל אני וילדיי. לפני כמה שנים אף עצרו אותה במשטרה על זה שהיא עשתה דברים לשכנים.
היא נורא סובלת, לא מצליחה להחזיק עבודה, בקושי מקיימת את עצמה. לנו מאוד קשה, כי גם לי וגם לאחי יש ילדים קטנים שאנחנו דואגים לשלומם. כולם מפחדים ממנה. כולל אני ואמא שלה.
אמרו לי שהדרך היחידה לאישפוז כפוי זה שהוכח שהיא מהווה סיכון לעצמה או לאחרים ע"י הזמנת משטרה בזמן המעשה. אני מפחדת שזה יהיה מאוחר מדאי. האם יש דרך אחרת?
יצא לי קצת ארוך. תודה לכם שקראתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז כפוי של אמא
ד''ר אירנה נתנאל20/08/2009שלום לך,
במידה ואמא מסרבת לפגוש פסיכיאטר מרצונה ניתן להזמין פסיכיאטר לביקור בית. הרופא יתרשם ממצבה וימליץ על הפעולות המשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בת21/08/2009הצלחתי לקחת אותה לפסיכיאטר לפני כחודש. הוא המליץ על תרופות והמשך מעקב. אבל זה לא עזר לנו, כי היא לא לוקחת את התרופות. דיברתי איתו. הוא אמר שהידיים שלו כבולות ורק אם היא תהווה סיכון לעצמה או לסביבה, אפשר יהיה לאשפז אותה.
מישהי אמרה לי משהו על פסיכיאטר מחוזי שיכול לאשר אישפוז גם במיקרים אחרים. מה היא הפרוצדורה? ואם ידוע לך על משהו אחר שאפשר לעשות?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרה לאמא
ד''ר אירנה נתנאל23/08/2009שלום לך,
במקום תרופות אפשר לנסות זריקה היה ארוכת טווח וניתנת פעם בשבועיים. פסיכיאטר מחוזי מאשר הוראת אשפוז על סמך הבקשה של הרופא שהגיע לביקור בית והגיש את הבקשה על סמך התרשמותו ממצב החולה. אשפוז כפוי מאשרים כאשר האדם מסוכן לעצמו או לסביבתו באופן מיידי. גם אם יש אישור של הפסיכיאטר המחוזי, האדם עובר וועדה בתוך בית החולים (בדרך כלל ימים ספורים לאחר האשפוז) שנועדה לבחון מחדש את המשך האשפוז הכפוי. תהליך האשפוז לא פשוט, עדיף לנסות זריקה. אני מציעה לך לפנות שוב לפסיכיאטר המטפל ולהיתיעץ איתו בקשר לזריקה. במידה ואמא לא תסכים להגיע לרופא, דברי איתו לבד בלעדיה. ניתן למצוא אחות שתמורת תשלום יכולה להגיע הביתה ולתת את הזריקה פעם בשבועיים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בת25/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)