חרדה וקלונקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה וקלונקס
    עדן
    24/08/2009

שלום.. בת 28, בגיל 18 עברתי חוויה טראומטית (אונס) ובמשך השנים התפתחו לי התקפי חרדה. לפני 4 שנים התחלתי לקחת קלונקס (שנרשם לי עי פסיכיאטר, החלטתי לא לקחת תרופות טיפוליות ssri ולנסות להתגבר לבד) מאז אני לוקחת בקביעות קלונקס, כבר 4 שנים כל יום (אבל בכמות קטנה, ז"א כמות יומית מירבית היא עד חצי מג, מעולם לא לקחתי יותר מזה)

במהלך 4 השנים האלו התגברתי על התקפי החרדה כמעט לחלוטין וחזרתי לחיים תקינים (מדי פעם כשמופיעות סיבות חיצוניות בחיים שגורמות לי למתח גם מופיעה חרדה, אבל לא מעבר לכך וכבר למדתי בעצמי איך להתגבר על זה) אבל ממשיכה לקחת את הקלונקס כי מרגישה שהוא מרגיע אותי פיזית...

שאלתי היא האם מלבד הפן הממכר שידוע לי (למרות שהכמות פה אינה רבה ולפי מה שיודעת לא צריכים להיות סיבוכים בלהפסיק לקחת בהדרגה אם ארצה) האם הקלונקס עצמו בלקיחה יומיומית מסוכן לבריאות? בדיקות דם שלי תקינות, כגון כבד ובדיקות מקיפות. הדבר היחיד שתוהה לגביו זה התקפי דופק מהיר שיש לי פעם בחצי שנה (שאינם חרדה, יתכן הפרעת קצב, זה עדיין בבירור.) ולמרות שפסיכיאטר אמר לי שהקלונקס לא יכול לגרום לכך תוהה אם יש סיבה לחשש לגבי הקלונקס?

אציין גם שהקרדיולוגית לא אמרה דבר לגבי הקלונקס.. למרות שלא ציינתי בפניה שלוקחת כל יום..
    האם קלונקס יכול לגרום להפרעת קצב?

אשמח לדעתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וקלונקס

הוספת תגובה

• להוסיף רק

עדן
    24/08/2009

התקפי הדופק שמדברת עליהם וקרו כבר בערך 4 פעמים (בערך על חצי שנה) אומרת שאינם חרדה מכיוון שדבר ראשון מכירה כבר התקפי חרדה.. (לכל סוגייהם נראה לי ;-) וזה שונה לחלוטין. אני יכולה בוודאות לומר שזו לא חרדה, זה דופק גבוה וחזק הרבה יותר (200) שמופיע בפתאומיות ועובר בפתאומיות אחרי כמה דקות ולא מלווה בשום תופעת חרדה, אפילו לא מתח. (ולא הזעה לא רעד לא תחושה ש "קורה משהו נורא", כלום)

בדיקות הולטר ואקו לב תקינות לכן נאמר לי שעלי להקליט את זה עם מכשיר בזמן שזה קורה כדי לאתר במה מדובר.

אני פשוט לא רוצה לחשוש מהקלונקס שדווקא מרגיע אותי במיוחד במצבים כאלו, אבל בתופעות לוואי שלו ראיתי "הפרעות קצב" והתחלתי לתהות אם זה יכול להיות הגורם...

תודה והמשך שבוע נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדן

ד''ר ערן ואדים הראל
    25/08/2009

לא ידוע לי כי קלונקס יכול לגרום להפרעות קצב אם כי נטילתו באופן קבוע אינה מומלצת וככל הנראה אינה משפיעה כבר בשל התרגלות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדן
    25/08/2009

אך האם נטילת כמות כזו (כפי שאמרת לא מומלץ קבוע) אך כשזה רק עד 0.5 מג... עדיין אינה מומלצת? הפסיכיאטר אמר לי שזה בסדר שלוקחת... אני יודעת שאומרים שזה לא משפיע לאחר הרבה זמן של נטילה קבועה, אבל אני לוקחת כבר 4 שנים, בשעה קבועה כל יום ולמרות שאין לי חרדות כמעט בכלל אני מרגישה שהקלונקס מרגיע אותי פיזית- גופנית... שההשפעה עדיין קיימת. אולי הגוף התמכר לזה ולכן כל מה שזה עושה זה בעצם "להרגיע" את הצורך לזה? האם בכמות הנל זה יתכן?

שוב תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו