דואגת ומוטרדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת ומוטרדת
    ASDA
    26/08/2009

אני בת 30 אמא לשלושה ילדים.הבעיה שאני פונה אליך מדאיגה אותי מאוכל פעם שאני מתכוננת לעלות לישון או לצאת מהבית אני בודקת את הדלת של הבית מספר פעמים למרות שאני רואה את המפתח בדלת והסוגר למעלה נעול ואז אני פונה לראות אם הגז סגור מספר פעמים וגם מהברז הראשי.לאחר מכן אני בודקת את המגהץ וגם את הדוד ושוב חוזרת על זה מספר פעמים .ושאני יורדת מהאוטו אני בודקת את הדלת שהיא נעולה למרו ששמעתי את האזעקה.לא חויתי איזו שהיא טראומה של פריצה לבית או לאוטו.אני יודעת שיש לי בעיה הודה לך אם תעזור לי בטיפ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת ומוטרדת

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר אירנה נתנאל
    26/08/2009

ענבל שלום,

מצב שאת מתארת מתאים לתופעות של הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD). בבסיס ההפרעה מצויה מחשבה אובססיבית המאיימת שמשהו רע עומד לקרות. בכדי "למנוע" את האסון ו"לבטל" את האיום – מבוצעים טקסים (קומפולסיות) מסוגים שונים. אחד המצבים של ההפרעה הינו בדיקות שבא ילידי ביטוי בטקסים של בדיקות נובעות מתוך הפחד שאדם יתרשל ויגרום לסכנה. כגון, שכח לנעול את הדלת או לסגור גז, לנתק מכשירי חשמל. ישנם שבודקים כביש שנהגו בו כדי להיות בטוחים שלא פגעו במישהו או גרמו לתאונה.
    טיפול תרופתי משולב עם פסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) מאוד יעיל בהתמודדות עם OCD.
    טיפול התנהגותי הוכיח את עצמו כטיפול יעיל ביותר בהפרעה טורדנית – כפייתית ונחל הצלחה מרשימה בטיפול בהפרעה. הטיפול מתמקד בסילוק תסמינים ספציפיים והתנהגויות בלתי מסתגלות ובפיתוח מיומנויות שליטה בהפרעה. הגישה המומלצת ביותר היא טיפול בחשיפה ומניעת תגובה. חשיפה – למצב מעורר הפחד ומניעת תגובה – מניעת קומפולסיות (טקסים) מרגיעים. את עיקרונות הטיפול ניתן להדגים על מקרה של א. בן 23 רווק, סטודנט לאדריכלות. הוא התלונן על טכסים של בדיקות עקב פחד שהתרשל במעשיו ויצר סכנה. כגון: שכח לנעול את הדלת, או לסגור גז, לא ניתק מכשירי חשמל. הוא היה בודק שוב ושוב בכדי להיות בטוח שאכן סגר את הכול והטכסים היו אורכים זמן כה רב עד כדי שא. היה מאחר ללימודים. בנוסף, א. נהג לבדוק שוב ושוב כביש בו נהג כדי להיות בטוח שלא פגע במישהו או גרם לתאונות. עם הזמן הפחד גבר וא. נמנע מנהיגה ברכב, הפסיק להפעיל מכשירי חשמל בבית, והיה נעזר בהורים כדי להרגיע את פחדיו. לאחר ניתוח והערכה של הפחדים מהם סובל דירג א. את פחדיו על פי היררכיה בסולם מ – 1 עד 100 על פי מידת הפחד. הם קבעו תוכנית עבודה בו א. יתרגל בהדרגה חשיפה למצבים מהם הוא נמנע עקב הפחד – מבלי לבצע את הטכסים המרגיעים הקבועים שלו (קומפולסיות). במשך ביצוע חשיפות אלו נדרשו כוח רצון, החלטיות ואיפוק והוא למד להפסיק את הטקסים המציפים ומגבילים את חייו. א. למד שדווקא הפסקת ביצוע הטקסים (וויתור על הבדיקות חוזרות ונשנות) מפחיתה בהדרגה את המחשבות האובססיביות ואת את החרדה הנובעת מהן.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה לי-ענבל א.ח

ASDA
    28/08/2009

יש לי בעיה ואף אחד לא עונה לי .הודה לכם על ההתיחסות. סיפרתי את הסיפור שלי בכותרת דואגת ומוטרדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו