סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    ASDA
    28/08/2009

הסיפור שלי הוא לא עליי.יש לי זוג שאני מכירה שהבעל לפני 4 שנים התפרצה לו מחלת הסכיזופרניה.הוא חזר בתשובה והחליט שהוא המשיח ושהוא יכול להזיז עצים וכל הדברים שרק אפשר לדמיין. הזוג הזה התגרש בסופו של דבר כי הוא החליט שאשתו בגדה בו.הוא לא מודע לזה שהוא חולה ולא מוכן לקחת כדורים.אבל אמא שלו שמה לו אותם באוכל ויש ימים שהוא בסדר ויש ימים שהוא לא בסדר.את הגרושה שלו הוא שונא מאוד.יש מצב שהוא יוכל לפגוע בה או לעשות לילדים משהו..אני גם יודעת שהיא אפשר להתלונן עליו אם לא הייתה שום סיבה.האם הוא יכול לפגוע בעצמו?מה אני יכולה להציע לאותה אישה כי לפי דעתי היא קצת דואגת.
    הודה לך על ההתיחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• ענבל א.ח

ASDA
    28/08/2009

יש לי התיעצות לגבי זוג .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/08/2009

שלום לך,

כדי לעזור לבני המשפחה להתמודד עם המצב, גישה של טיפול ממוקד-משפחה מציעה מספר דרכים יעילות. ראשית, כדי לעשות שינוי לא חייבים להתחיל מהחולה עצמו. השינוי מתחיל במשפחה, מתוך הנחה שבשלב מאוחר יותר היא תצליח לגרום לחולה להגיע לייעוץ. לפי גישה זו, מלת המפתח שמביאה לשינוי היא אמפתיה וכן מניעת התנגשויות עם החולה. גישה אוהדת כלפי הסובל בסופו של דבר תאפשר להתגבר על התנגדויות מצדו ותגרום לו לפנות לעזרה מקצועית. אין להיכנס לעימותים - לא עם הסובל ולא עם בני משפחה אחרים. יש ללמוד להתמודד עם החולה בצורה אוהדת ובלתי שיפוטית. יש להפסיק לבוא בדרישות, בתלונות ובטענות, כי בכל מקרה הן זוכות להתעלמות מצד החולה. זה לא מועיל וגורם להתנגדות ולהתרחקות.
    ניתן להפעיל דרך נוספת באמצעות רופא משפחה. אפשר להציע לאדם לגשת לרופא המשפחה כדי להתייעץ בקשר לתוספי מזון טבעיים שיאפשרו לו יותר כוחות ואנרגיה או במטרה לבצע בדיקות דם כדי לעלות על קיומה של מחלה גופנית הגורמת לחולשה. רופא המשפחה יידע לאבחן שמדובר בסכיזופרניה ויפנה את האדם לטיפול מיידי. תחושת דאגה שמעביר הצוות הרפואי, משקלה של הסמכות הרפואית, פחד ממחלות נוספות, תחושת פגיעות עקב המחלה - כל הגורמים האלו תורמים ליצירת חלון הזדמנויות שבו עולה הסיכוי שאדם יתפוש את הבעיה ויקבל טיפול הולם.

חשוב לזכור כי אחד מהגורמים החשובים ביותר המשפיעים על האדם לבקש עזרה הוא האהבה והדאגה הכנה שמעבירים המתערבים. אין מקום לכעס או הענשה בהתערבות, הם רק יגרמו לאדם להתגונן יותר ויפחיתו את הסיכויים לכך שהוא יבקש עזרה. קודם כל המשפחה צריכה לעשות שינוי וזה מה שיגרום בסופו של דבר לאדם להסכים ולקבל טיפול. המשפחה היא רבת עוצמה ולכן השינוי מתחיל במשפחה ולא בחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו