מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נראה לי שאני ממש בבעיהנילס אולגרסון30/08/2009
לאחר תקופת המתנה ממושכת נבדקת בדיקת איידס ויצאתי שלילי (תודה לאל) הבעיה שלאחר שוטטות ברשת מצאתי עוד רופאים אם דעות שונות לגבי זמן הבדיקה ואיכות הבדיקה וכמספר הרופאים מספר הדעות בכל מקרה עשיתי עוד 4 בדיקות בעיקבות אותם רופאים אבל הרופא שבדק אותי אמר לי שהוא מאוד רגוע לגבי ואין לו כל חשש לגבי מבחינה רפואית (רופא מומחה בתחום הזה) והוא המליץ לי לגשת לפסיכולוגית. הפסיכולוגית איבחנה אצלי חרדה והחלה איתי בטיפול בעזרת פגישות שבועיות בכל מקרה הרגשתי שזה עוזר עד שהייתה מסיבת רווקים לחבר קרוב ובמסיבה הזאת קיבלתי מין אוראלי אם קונדום שגם בפורום האיידס וגם הרופא שלי אומרים שככה לא נדבקים אבל כמובן כמספר הרופאים מספר הדעות אז אני הולך להיבדק שוב אבל אני לא יודע כבר מה לעשות אם החרדה הזאת אני כבר לא אותו בנאדם שהייתי ובמצבי כיום אני כבר דיי מנותק מהעולם ולא מתפקד כרגיל אני מרגיש כבר דיי חסר כוחות וכבר מאסתי בפסיכולוגית אני מרגיש בכל פעם שאני מדבר איתה שהיא מנסה ללכת למקומות אחרים בחיים שלי ואני עדיין תקוע בעינייני חיים ומוות ואני לא יודע אם כדאי לפנות לטיפול תרופתי יש לציין שאני סובל מהפרעת קשב וריכוז שאובחנה עוד בילדותי לא הפרעה קשה בסכ"ה נתנה לי 20 % תוספת זמן במבחנים. תבינו שהסיבה שאני הולך להיבדק היא שאני לא ראיתי את הבחורה מוציאה את הקונדום אבל ראיתי את הקונדום לפני שהיא שמה לי אותו והוא היה נראה חדש מגולגל כזה ושקוף ועוד דבר שיכול להרגיע זה שהיא הוציאה את הקונדום על דעת עצמה זאת אומרת שהיא כנראה מודעת למצבה ורוצה להישאר כך היא גם לא נראתה מסוממת או חולה והקונדום לא נקרע ולא היה שום דבר מחשיד במקרה הזה רוב האנשים הנורמלים היו נהנים וממשיכים הלאה לא שאני נותן לגיטימציה לדברים כאלו אבל אני ממש בפחדים למרות שאני יודע שכל מה שעשיתי בחיי היה מוגן ולפעמים נראה לי שעד שאני לא אסדר את התחום הרפואי (שהוא בעצם כבר מסודר אבל אני לא מאמין לזה)אני לא אוחל להתקדם הלאה.
מה אני עושה ? אשמח לאיזו עצה טובה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאיידס
ד''ר אירנה נתנאל30/08/2009אור שלום,
הדרך הכי יעילה להתמודד עם מצב שאתה מתאר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). בטיפול ההתנהגותי לומדים לפתח את המיומנות להתמודדות יעילה עם החרדה, לומדים דרכים חדשות לתגובה מול החרדה. שיטות הרפיה ותרגילי נשימה אופייניות לטיפול התנהגותי. בטיפול התנהגותי יש חלק חשיפתי שבו נחשפים באופן הדרגתי למצבים המאיימים, ולומדים להתמודד עמם. שיטה התנהגותית משולבת לעיתים קרובות עם טיפול קוגניטיבי שמטרתו לשנות את הדרך בה אנשים רואים את עצמם ופחדיהם. למשל במקום לחשוב "אני מפוחד ואני עלול להיכנס להתקף אימה", מעודדים את הבן אדם להעריך את המצב בצורה חיובית יותר, ואולי לחשוב "אני מפוחד ולחוץ אך איני נמצא בסכנה". כך לומדים למקד את תחושות ולהפריד בין מציאות ולא מציאות. שיטה אחרת נקראת טיפול בביופידבק. בטיפול, המטופל יושב מול מחשב ומחובר למדדי לחץ דם, דופק ומדד למתחים. המטופל לומד טכניקות להרגעה גופנית, ורואה את התוצאות במסך שנמצא מולו. בשיטה זו משתמשים במכשור אלקטרוני ממוחשב הקולט את השינויים המתרחשים בגוף המטופל ומציג לו אותם חזרה באופן מיידי ומדויק. בבסיס השיטה ההנחה שמתח שמצטבר בגוף האדם משפיע על המצב הפיזיולוגי והנפשי של האדם. המטופל לומד לשלוט יותר טוב על זרימת הדם בכלי הדם, על פעילות המעי, על המתח בו הוא שרוי, ועל הריכוז והלמידה. המטופל לומד לשלוט על תפקודי גוף שהם בעצם מחוץ למודעות הרגילה.
אני בהחלט מאוד ממליצה לעזר גם בטיפול התרופתי.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)