חרדה, אגורפוביה, דיכאון 17 שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה, אגורפוביה, דיכאון 17 שנים
    Ahat
    03/09/2009

בבקשה תעזרו לי...

בת כשלושים וחמש, הסיפור התחיל בסביבות שמונה-עשרה...
    חרדה, התקפים, אגורפוביה... ודיכאון שהתפתח אחר כך - אני לא מתפקדת כאם וכאישה ובבית בכלל. גם לא יכולה לצאת מהבית.

שנים של כדורים פסיכיאטריים (כעשור שנים), לדעתי כמעט ואין תרופה שלא נסיתי, דווקא לא פחדתי לקחת, הכל עדיף על הסיוט הזה... היו המון תופעות לווי.. גם ככה לא תפקדתי ועם התרופות היה עוד יותר גרוע. כל פעם בזבזתי חודשים ארוכים על כל תרופה שניסינו...

האחת (סרוקסט) הוסיפה לי 27 קילו (שקלתי לפני זה כ50 קילו), הפסיכיאטר אמר שהתרופה לא אשמה זאת אני שאוכלת יותר מידי. אף פעם אבל לא הייתי שמנה, בטוח ש27 קילו תוך כמה חודשים זה מהתרופה.. ניסיתי כל מה שאפשר - התרופות מהדור הכי חדש, שילובים...

חוץ מהרצון לחיות ולתפקד, אני מאוד רוצה ללדת ילד שני... אבל לא יכולה, מספיק שכיום אני אמא לא מתפקדת לילד אחד..
    אז לפני כמה זמן החלטנו עם בעלי שאם אני סובלת עם תרופות, עדיף לסבול בלי...
    וככה אני חיה עד עכשיו ואין תקווה... זה כל כך מוזר הרי לפני כל מה שקרה ועמוק בפני אני טיפוס אופטימי, פעלתן, עם כושר מנהיגות ושמחת חיים. יחד עם זאת - אני לא יוצאת, לא מתפקדת פגיעה ובוכה מכל שטות!!! בקושי מצחצחת שיניים בבוקר ולא מסדרת, לא מתפחת את עצמי... אני יפה פיזית ונראת כמו הומלסית.

ניסיתי טיפולים לא תרופתיים, פסיכולוגים, ביופידבק, דיקור, הומאופטיה, נטורופטיה. לא הזיז שום דבר... חשבתי אולי כל זה בגלל בלוטת המגן (היה גידול, נותחתי) ואני מאזנת אותה...

האם המקרה שלי זה משהו נדיר, לא מובן, אי אפשר לרפא את זה (לסיפור כבר כ17 שנים)?
    או אולי כן אפשר עוד לעשות משהו? האם יש מומחה ממש טוב שיוכל לגלות מה קורה פה??

תודה למי שיוכל לענות..!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיכאון 17 שנים

ד''ר אירנה נתנאל
    04/09/2009

ענת שלום,

מצב שאת מתארת יכול להתאים לדיכאון עמיד לתרופות. אני מצרפת לך כתבה על TMS (גרייה מגנטית למוח) במצבים של דיכאון עמיד.

http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7705

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירנה, תודה לך!

Ahat
    04/09/2009

אירנה, תודה רבה שענית, אני רצה לקרוא את הכתבה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המחיר?

Ahat
    05/09/2009

אירנה. קראתי שהטיפול בגרייה מגנטית כולל הרבה פעמים, כ-30-40. כמה עולה כל טיפול? זה מאוד חשוב לי, כי יכול להיות ש אני סתם חושבת שמצאתי תקווה קטנה ולא אוכל לממן..
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tms

ד''ר אירנה נתנאל
    05/09/2009

ענת שלום,

את יכולה לפנות למיינד קליניק ולברר את כל הפרטים.

נשמח לעזור,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני...

Ahat
    06/09/2009

אני קצת מתביישת לחשוף את עצמי... אי אפשר להגיד את זה בפומבי, כאן?
    חוששת שקשה לי יהיה ליזום שיחת טלפון וכרגיל לא אתקשר..
    האם תוכלי להגיד בכללי, זה עשרות או מאות שקלים - טיפול אחד?

אודה לכם מאוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• tms

ד''ר אירנה נתנאל
    06/09/2009

ענת שלום,

הטיפול יקר מאוד, בסביבות 400 ש"ח עבור טיפול אחד. בסה"כ נדרשת סדרה של 12-15 טיפולים פעם או פעמיים בשבוע ולפני הכל צריך קודם כל להגיע להתיעצות אצל פרופ' כדי לקבל הפניה ל TMS יש לבדוק התאמה, צורך, לעבור אבחון והערכה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו