מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת כליה ובעיות שינה קשותדניאל06/09/2009
לפני כשנה וחצי עברתי השתלת כליה והנפרולוג שאצלו אני בבקורות אומר שההשתלה התיצבה אולם מאז ההשתלה אני לא מצליחה לשוב לתפקוד הנורמלי בגלל שאינני ישנה כלל בלילות ואני מותשת ועייפה במהלך כל הימים
תרופות לשינה כמו בונדורמין וזודורם הפסיקו לעזור לי והתחלתי טיפול ברסיטל 20 מ"ג אבל הנפרולוג שלי אומר שהבעיה נובעת מתרופות נגד דחיה שאני לוקחת ובעיקר בגלל פרדניזון ו פרוגרף והוא המליץ לי לפנות לטיפול פסיכולוגי
אני אמנם ניראת כאילו שאני בדיכאון אבל זה לא ממש כך מפני שהבעיה שלי היא עייפות במהלך היום כי איני ישנה בלילה בגלל תרופות נגד דחיה שאני מקבלת אבל אינני חושבת שהבעיה שלי פרופר היא דיכאון.
אין לי שום חרדות פחדים או מחשבות רעות אני פשוט עייפה
וכשאדם עייף הוא ב doun וניראה כמו דיכאון.
הבעיה שלי החלה לאחר ההשתלה , ולפני כן הייתי נרדמת תוך פחות מ 10 דקות מרגע שהייתי מניחה את הראש על הכר ומעולם לא סבלתי מבעיה של שינה
אז אם הבעיה היא בגלל תרופות נגד דחיה שגורמות לי לעוררות יתר מה כבר יכול פסיכולוג לעזור לי בשיחות כאשר הבעיה היא לא נפשית אלא נובעת מתרופות שגורמות לי לעוררות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות השינה הם לא רק בגלל הפרוגרף
ענת08/09/2009שלום ליאת
אבא שלי עבר השתלת כבד לפני מספר שנים ואצלו יש את אותם תופעות
הרופא שמטפל בו אמר לו שלא רק הפרוגרף אלא גם הסטרואידים ( פרדניזון )
וגם התרופה השלישית שלוקחים מושתלים נגד דחיה ( שאת שמה אני לא זוכרת כרגע )
משפיעות על חלק מהמושתלים בצורה קשה ביותר - זה נקרא אינסומניה
וכל התרופות שהוא קיבל לטיפול בבעיה לא עזרו לו בכלל
הוא עבר בדיקות בבית לוינשטין במעבדה של שינה והפסיכיאטר אמר לו שהוא לא המושתל
הראשון עם בעיה כזו ושהבעיה שלו של חוסר יכולת לישון נובעת מהתרופות נגד דחיה
והתרופות שהוא קיבל אח"כ כדי לעזור לו צריכות היו למעשה להלחם בתרופות נגד דחיה שהוא חייב לקבל
וזה עשה לו בלגן רציני בגוף והיום אחרי שנים מההשתלה אבא שלי החליט לוותר על התרופות הפסיכיאטריות בהדרגתיות כי הם גרמו לו יותר נזק מתועלת
אבל עד היום הבעיה לא נפתרה והוא חי ככה ..... ישן מידי פעם ביום ומידי פעם בלילה ועייף רוב הזמן
זה המצב.
מצטערת שלא יכולה לעודד אותך לפחות תהיה מאושר במה שיש ולא במה שאין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)