דיכאון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון אחרי לידה
    שרון
    09/09/2009

אחרי ההריון הראשון שלי סבלתי מדיכאון אחרי הלידה, קבלתי טיפול של שיחות במקביל לויפאקס XR, הטיפול הצליח וחזרתי לחיים נורמאליים כמו לפני הלידה.
    כעת אני בהריון עם הבן השני שלי ואני חוששת שאולי זה יחזור לאחר הלידה
    האם בגלל שטיפלתי בזה בעבר יש סיכוי שהדיכאון לא ישוב? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון אחרי לידה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

ד''ר אירנה נתנאל
    09/09/2009

שרון שלום,

לצערי, קיים סיכוי גדול שגם הפעם הדיכאון יחזור. במקרה וזה יקרה, שוב תצטרכי לעזר בטיפול התרופתי (כנראה שגם הפעם ב ויאפקס).

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

שרון
    10/09/2009

מה הסבירות שהדיכאון יחזור בעצם? למה זה קורה?
    האם הטיפול בויפאקס יהיה במשך אותו זמן כמו בפעם הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי לידה

ד''ר אירנה נתנאל
    13/09/2009

שרון שלום וסליחה על האיחור.
    הסיכון לחלות בדיכאון אחרי לידה גבוה יותר ביולדות עם היסטוריה של דיכאון מאג'ורי או דיכאון אחרי לידה בהריונות קודמים. האטיולוגיה של דיכאון אחרי לידה אינה ידועה אם כי היא, קרוב לוודאי, מולטי-פקטוריאלית, כשגורמים פסיכולוגיים, ביולוגיים (כשינויים הורמונליים) וסוציאליים (כסביבה לא תומכת ואירועי חיים סטרסוגניים) משחקים תפקיד. קשה לשער משך הטיפול התרופתי. אני מאוד ממליצה לשלב תרופות עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). טיפול CBT קצר וממוקד ומאפשר ללמוד כלים ומיומנויות של שליטה שיאפשרו לצמצם גל נוכחי של דיכאון ולמנוע גלים חוזרים בעתיד.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו