שאלה לגבי פרפנאן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי פרפנאן
    אוהד
    11/09/2009

שלום רב,
    ברצוני לשאול 2 שאלות אשמח לתשובה :)

א.

יש לי חרדות ופחדים שיהיה לי התקף פסיכוטי
    כפי שכבר אתה יודע אני על למיקטל 200,פרנאן כרגע העלו ל16
    חיפשתי בכל אינטרנט,ולא מצליח להסביר בכלל,וגם אין כמעט הסברים על מה זה התקף פסיכוטי,כתו' ממה חווים אותו
    איך מגיעים אליו ואיך הוא בא לידי ביטוי?
    אשמח אם תסביר לי בקצרה בכמה משפטים.
    מה גם,שאני פוחד שאגיע להתקף כזה ויש לי בימים האחרומים חרדות ורעד בכל הגוף אני רק חושב על זה.

ב.

דבר שני,אם הלילה ראיתי כמה בנות שצעקו לעברי כל מיני מילים,והתאפקתי,ורק כשהן היו רחוקות הרמתי מהמדרכה חתיכץ עץ וזרקתי לכיוון שלהן כמובן שהן היו במרחק ענק ממני, אבל עשיתי זאת בלי ממש הרבה אגרסיביות
    זה אומר שהפרפנאן 16 מג בטח לא עוזר!! כי עדיין אני מתעצבן מכל דבר או שטות שמעירים לי אנשים ברח',במקום ציבורי, או בפאבים,מועדונים אלייהם אני יוצא,ואני בליין לא קטן בלשון המעטה.
    מה גם שאחרי כל בילוי אני חושב כל הזמן על הבילוי,והאם נהננתי,או האם לא.
    יש לי פתיל קצר,וכבר יש לי מחשבות של לפגוע באנשים פגיעות רציניות ע"י לזרוק עלייהם משהו וכו'
    אני מבין שיש לי פסיכוזה ?? ולמה הפרפנאן לא עוזר??
    כמובן שהמחשבות הן גם הפוכות שאני פוחד שירביצו לי,ושיפגעו בי כל מיני אנשים ברחוב..וכו'..

בברכה,

בתודה מראש,

אוהד:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פרפנאן

הוספת תגובה

• התקף פסיכוטי

ד''ר אירנה נתנאל
    13/09/2009

אהוד שלום,

פסיכוזה הינה מצב קיצוני של אובדן חלקי או מלא של המציאות, ופגיעה חמורה בשיפוט ותובנה. הפסיכוזה מאופיינת בהתנהגות הנחווית כמוזרה או חריגה ובלתי מובנת, העשויה לעורר לעתים רגשות חרדה ודחייה מצד החברה. בפסיכוזה מופיעות מחשבות שווא והזיות לפרק זמן של מספר שבועות, וקיימת הפרעה בתחומי החשיבה, התפיסה וההתנהגויות הדרושות לניהול אורח חיים תקין. אפיונים של מצב פסיכוטי:

קושי בחשיבה רציפה ועניינית,
    איבוד הקשב ופזור הנפש,
    הדובר נעשה מוזר, לא מובן ולא לעניין
    תפיסות שגויות (הזיות או מחשבות שווא)
    תנודות רגשיות חזקות ולא תואמות את הנסיבות ואת המחשבות,
    התכנסות, הסתגרות, צמצום חברתי, הזנחה עצמית,
    שיפוט מציאות לקוי,
    אובדן של תפיסת המשמעות של זהות העצמית
    חוסר התמצאות בזמן ובמקום.

בקשר לשאלתך השניה כדאי שתפנה לרופא המטפל שמכיר אותך ותתיעץ איתו לגבי מצבך וגם לגבי הטיפול התרופתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו