מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהפרעת חרדה- לפסיכוזה-מה הטיפול?אני12/09/2009
שלום.
אני בת 24, בגיל 16 הופיעו אצלי לראשונה התקפי חרדה-שהלכו וגברו במשך השנים. הייתי הטיפול ומעקב פסיכיאטרי- לאחר הצבא- הייתה תקופה בה עישנתי חשיש. באחת הפעמים נכנסתי "לסרט רע". כל הגוף פירקס, הייתי בטוחה שכולם צוחקים עלי, חשבתי שאני עומדת למות, פחדתי שאתקע עם השיגעון הזה לנצח. מאז לא עישנתי. שלושה חודשים אח"כ עברתי הפלה, לא חשבתי על זה הרבה- ושבוע אחכ טסתי עם המשפחה לנופש. כבר בטיסה התנתקתי לגמרי מהעולם- במשל שלושה ימים ישנתי ולא הצלחתי להסביר מה קרה לי- ביום הרביעי החלו הזיות- חשבתי שכולם מתים- שאני לבד בעולם- הסתכלתי במראה- ראיתי את עצמי קמה למרות שידעתי שאני יושבת ולא זזה.
נעשיתי אלימה- החזירו אותי לארץ ואחרי מס התקפים דומים נכנסתי לאשפוז יום ל3 חודשים.
מאז מצבי השתפר- שיקמתי את עצמי- אני סטודנטית, מתפקדת כמו כולם למעט ימים, שבועות שיש נפילות. לאחרונה עברתי למרפאת בריאות נפש אחרת בגלל הלימודים. עד היום (במשך כשנתיים בערך) אני לוקחת 225 מ"ג ויפאקס כל בוקר, 1 מ"ג קלונקס בערב. במקרים שמתחילות לרוץ מחשבות וחוסר מנוחה אני לוקחת ריספרדל.
הפסיכיאטר החדש שלי אמר שלא הכיר עד היום אף אדם שאובחן כ"הפרעת חרדה" ובבת אחת הפך לפסיכוטי- הוא מקשר את זה לפעם ההיא בה עישנתי סמים. רוצה שאתחיל לקחת פרפנן 4 מ"ג כל יום כדי למנוע התקפים חוזרים. האם שמעתם על מקרים דומים? ואם כן האם זו הדרך לטפל? אני כל כך לא אוהבת את הכדורים האנטי פסיכוטיים- תופעות הלוואי נוראיות ופוגעות בתפקוד היומיומי שלי. העניין שהוא לא מוכן שאהיה מטופלת ואקבל שיחות עפ פסיכולוג כל עוד אינני מקבלת את הטיפול החדש שהוא מציע. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה לי מקרה דומה בעקבות שימוש בסמים
א.מ.18/10/2009אני בת 23, ולפני יותר מחצי שנה החזירו אותי מהודו בעקבות "סרט רע" מעישון ג'ראס (חשיש הודי).
הגעתי לפסיכיאטר פרטי שרשם לי ריספרדל מ"ג 1, להסיר סיכוי שזה יחזור. חשבתי שהכל נגמר והיו לי שבועיים נפלאים עם המשפחה, חגגנו פסח. ופתאום, המצב שלי התחיל להתדרדר בהדרגה ובשיאו הגעתי להתקף פסיכוטי מיסטי קשה שנמשך כמה ימים שלמים בלי שינה (הייתי סגורה בבית עם אמא וחיכינו שזה יעבור.) בינתיים העלו לי את המינון ל-5 מ"ג ריספרדל.
הכל עבר, ושמחתי שהכל מאחוריי כשכעבור משהו כמו פחות מחודש, זה חזר. הפעם לא כהתקף פסיכוטי אלא התקף חרדה קשה של חוסר יכולת מוחלט לתפקד, ולופים מחשבתיים רציניים.
שוב הייתי באישפוז בית, והריספרדל עלה לאט לאט. בדיעבד הבנו שהפסיכיאטר הפרטי שלי לא ראה אותי ברגעי האמת ולכן לא נתן לי את הטיפול הנכון (ריספרדל כבר לא קשור להתקפי החרדה)
אחרי שההתקף עבר, הכל היה בסדר, אבל לאחר זמן מה, זה שוב חזר!
(כל זה בטווח של כמה חודשים) עברתי שוב כמה ימים שלמים של גהינום עד שהגעתי למצב שהוא קשה מנשוא והפגישה האחרונה עם הפסיכיאטר הפרטי נגמרה באישפוז.
האשפוז ארך שלושה חודשים, שוחררתי לפני חודש וחצי והכל בסדר איתי :)
נחמד לחלוק עם אנשים את הסיפור ועוד לשמוע שמישהי עברה משהו דומה, מרגיע באיזשהו מקום.
לשאלתך, הטיפול שאני מקבלת כיום זה ריספרדל מ"ג 1, ציפרלקס (בשביל דכאון פלוס חרדה קצרצרה שהיה לי לאחר השחרור), ולמיקטל - התרופה העיקרית. זהו מייצב מצברוח שאצטרך לקחת במשך שנה.
לעניות דעתי, הטיפול שלך נשמע דיי הגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי את הפסיכיאטר
רספוטין18/10/2009שיאיים על המשפחה שלו ולא עליך.
אני לא הייתי סומך על הטיפול שלו.זכותך לסרב לקחת טיפול!אבל את חייבת למצוא את הדרך להשאר מאוזנת לצערי הטיפול התרופתי עושה זאת בדרך המהירה ביותר.
רספוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)