מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובססיהיוני17/09/2009
יש לי נטייה לאובססיה לדברים מסויימים .למשל שאובד לי משהו (שעון או צמיד לדוגמא) . וללא סיבה נכנסת לי לראש מחשבה שאם אני לא אמצא את החפץ המסויים אני חושש שאני לא אהיה כבעבר .וזה כך לגבי חפצים ששייכים לי או סתם מחשבות טורדניות שנכנסות לי לראש כמו מעגל קסמיםשלא נגמר .
שאלות
1.האם זה תקין ?
2.קשה לי מאוד להלחם עם זה אני משתדל להשלים עם המצב . מה אתה ממליץ לי לעשות כדי שהמחשבות והחרדות יפסיקו ?
האם תוכל לפרט לי בהרחבה מה זה??
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה
ד''ר אירנה נתנאל19/09/2009יוני שלום,
מחשבות טורדניות תופעה מאוד נפוצה ומופיעה בשכיחות של 2-3% באוכלוסיה. הטיפול היעיל ביותר הינו שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). במהלך CBT תוכל ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המחשבות הטורדניות. לעיתים קרובות אנשים שסובלים מהפרעה זו נוטים לעשות דברים שמחזקים את המחשבות ולכן, חשוב ביותר ללמוד כלים התמודדות נכונה שמחלישה את המחשבות. צעד ראשון, חשוב שתבין כי אין לנו שליטה על המחשבות, הן יכולות לתקוף ולהיכנס לראשנו ללא שליטתנו. יש לנו שליטה אך ורק על התגובה שלנו למחשבות האלה ותגובתנו היא קריטית וקובעת את המשך ההתרחשות (האם תכנס למעגל הקסמים או תפסיק אותו).
במידה והתופעה מפריעה לך, אני מאוד ממליצה לפנות לטיפול מקצועי ומסודר.
תודה על פנייתך לפורום,
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)