מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאף אחד לא מזיז אם אני אמותאיילת24/09/2009
הייתי הרבה פעמים בחודשים האחרונים במיון ברמב"ם. אף אחד לא מבין שאני צריכה עזרה מיידית, ושעזרה מיידתי זה לא אומר אישפוז. אני יכולה לזייף מרשמי רופא ולהשיג כל כדור שאני רוצה. נהייתי אמנית בזה. אבל הפסיכיאטרים במיון אומרים לי שבטח שזו לא בעיה. אחד אפילו אמר לי שלא צריך בית מרקחת, אפשר להשיג ברחוב. המנהלת של המיון הפסיכיאטרי אמרה לי: "את בחורה אינטליגנטית, איך את מסבירה את זה שאת בחיים?" לפני כמה שנים שכבתי בטיפול נמרץ אחרי נסיון. יש איזה מיתוס מאוד שיקרי על התאבדות שמי שרוצה באמת למות מת. אני שמעתי על שלושה אנשים שירו לעצמם כדור בראש ונשארו עוורים. כל מה שאני לא אומרת, זה פשוט לא מזיז להם. רופאה אחת כתבה שאני מדברת על לבלוע כדורים ולתלות את עצמי. בהמשך היא כתבה שאין סכנה אובדנית מיידית. למה שאמור היה להיות המשפחה שלי, בטח שזה לחלוטין לא מזיז. אני בכלל לא קיימת שם יותר. היום אמרתי לרופא במיון שאחרי כל המחקר שעשיתי על תרופות ועל שיטות התאבדות, ניסיתי להתחיל במחקר על רעלים. אני יודעת שיש איזה רעל שאם בולעים ממנו טיפה, מתים במקום. סיפרתי לרופא שניסיתי למצוא את הרעל הזה באינטרנט, אבל לא מצאתי. הוא ענה לי שבטוח שיש מידע באינטרנט. מה זה אמור להיות? הוא מעודד אותי להמשיך לחפש? אחרי זה באמת המשכתי לחפש, אבל אין שום מידע על זה. הסיבה היחידה שאני בחיים, היא לא שאני רוצה לחיות. גם אם יש בי עוד איזה רצון לחיות, הסיבה שאני בחיים היא שעוד לא מצאתי דרך שתעבוד במאה אחוז. אני לא רוצה יותר נסיונות, רק הצלחה אחת סופית. אני לא הולכת על פחות ממאה אחוז. למה אף אחד לא מבין שאני במצב נואש? למה אף אחד לא מוכן לעזור לי? למה במדינה הזאת אם אתה לא עשיר ואין לך כסף למטפלים פרטיים, אז מצד כולם, פשוט לך לעזאזל. זה היחס שאני מקבלת. הדבר שהיה אמור להיות משפחה שלי, הם רק מרעילים אותי יותר. הם שורפים אותי (בהרגשה), קורעים את הבשר שלי. הכל כאן כל כך אכזרי, ואין אף אחד שאיכפת לו. אין אף אחד שמוכן לעזור. אין אף אחד שמבין ומוכן לעזור לי לקבל עזרה מיידית שהיא לא אשפוז. בית חולים זה רק רע. כבר הייתי שם. בית חולים זה התגלמות המוות בעצמו. אני בסך הכל אהיה עוד קבר בבית קברות, או עד אז, בסך הכל עוד רוח רפאים על פני האדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילת
אני25/09/2009תיכתבי לי בבקשה למייל הזה [email protected]
תישלחי מייל שאת מהפורום אני רוצה לדבר איתך אם את מסכימה
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אני לא ראויה לתשובה פה?
איילת28/09/2009למה אני לא ראויה לתשובה פה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילת
לילה29/09/2009כאדם ללא כלים מקצועיים אני רוצה לומר לך שמדברים שאת כותבת ובדרך כתיבתך אני יכולה לשמוע את הצעקה דרך המחשב וזה נותן לי תחושה חזקה מאוד שאת נאחזת בחיים ולא שואפת למוות. ההודעות שלך מושכות הרבה תשומת לב והן מאוד דרמטיות ובעצם מלאות חיים. אולי חיים שאין בהם את האיכות ששאפת להם אבל "מלללאאא חיייייייםםםםם!!!!!!! אולי אם הייתי איש מקצוע הייתי מבררת איתך, כמו עם ילד שכדי לקבל תשומת לב לה הוא ראוי הוא מרעיש או מכה יל אחר, כמה הזנחה הייתה בילדות שלך והאם קיבלת מענה לצרכים בסיסיים ואיך הגעת עד למצב שכדי לקבל תשומת לב ואהדה את מאיימת בהתאבדות. בבקשה, אל תמשיכי בנסיונותייך למות כי את עוד עלולה בטעות להצליח! לכי לטיפול ממש ממש טוב ומעמיק שעוסק בחיים. בלי להכיר אותך אני מלאת רגשות. לחיים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לתגובה הקודמת שלי
אלישבע02/10/2009את יודעת, איילת, אני שואלת את עצמי - אם לאף אחד לא באמת לא מזיז אם תמותי...מה אכפת לך? בכנות. נכון שאת מרגישה צורך לעזרה וזה בוודאי מוצדק. אבל למה מבחוץ? למה את לא מספיקה בשביל עצמך? את בטח צעירה וחזקה בגוף. את בטח גם לא טיפשה או חסרת ניסיון חיים. קשה להרגיש לבד ובודדה, אני יודעת, אבל להיות אובדנית בגלל ש"לאף אחד לא אכפת"? למה את כל כך נבהלת מהרגשות של אחרים? מה שחשוב זה מה שאת מרגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב אלישבע מדייקת
לילה03/10/2009איילת אני מחזקת את מה שאלישבע כותבת ומצביעה על העובדה שיש תלות חזקה בתגובות ותשובות של אחרים. ואת "מאיימת" בהתאבדות כל פעם שאת לא מסופקת מהסביבה. אבל הסביבה בעצם לא יכולה לספק אותך או לתת מענה לתחושות שלך. את צריכה לרצות בשביל עצמך ולספק את עצמך. אני מדמה את העניין לבניית מבנה. האם הבניין האישיותי שלך נמצא אצל האחרים או שאת מתכוונת לבנות אותו כמרכז רגשי ועשייתי בתוכך כי רק שם תמצאי תשובות כמו שרק שם עולות שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)