מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפשת מה יש לילילה28/09/2009
מזה שנה אני מקבלת תרופה נוגדת דיכאון, למרות שבאופן סמוי אני סובלת מדיכאון מאז היותי בת 17, כשעברתי חוויה של אונס די ברוטאלי ולא דיווחתי עליו לאיש. היום אני בת 40 גרושה אמא ל3 ילדים ובדרך לפרידה שנייה אחרי 9 שנות מערכת יחסים איומה עם גבר כשהילד השלישי שלי הוא מימנו. מעבר לדיכאון שהוא מובן לי.... אני מודעת לכל מיני "הרגלים" שיש לי שלדעתי מצביעים על הפרעות נפשיות נוספות, כגון שקרים רבים לסובבים אותי. אני ממש משקרת המון גם כשאין סיבה או שהסיבה היא בצורך הפנימי שלי לספר את הסיפור ולא משהו חיצוני שיש לי צורך להקל על עצמי בנסיבותיו ולכן כמו רוב האנשים "אבלף" כדי לצאת בזול. רוב השקרים שלי הם על רקע בריאותי ויש להם קצה חוט במציאות. כמו למשל: כל סיפור גדילתי הוא מורכב ולא אפרט כי לא הייתי רוצה להסגיר אבל אני שוזרת בו פרטים נוספים שלא היו או מאוד מוגדלים כדי אולי לעורר עניין או אמפטיה למרות שהסיפור האמיתי הוא מעניין כשלעצמו. מחלות שאני ממציאה לי ולבני משפחתי מקלים עליי את חוסר היכולת שלי לתפקד כשאני צוללת לדיכאון עמוק עד כדי מחשבות קשות על המוות ואז כשהתרופות מאזנות אותי אני חייבת להמשיך באותו קו כדי לא להחשף כשקרנית. הדבר השני שקורה לי הוא לפעמים בזבזנות. לא משהו קיצוני כי אני חיה מאוד בצמצום אבל לפעמים אני פשוט קונה מה שצריך בלי לחשוב אם יש לי או אין לי כדי לסיים את החודש. ספר חדש לבת שלי, בגד לבני, דברים שצריך אבל אם אין אז אין ולפעמים אני לא מחושבת. האם מעבר לדיכאון אני חולה בעוד משהו? או עניין הדיכאון מקבל ביטויים נוספים מעבר לתחושת העצבות העמוקה או מה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מה יש לי
ד''ר אירנה נתנאל28/09/2009שלום לך,
כדי להבין ממה את סובלת נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי לתת אבחנה למצבך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי את צריכה פשוט אוזן קשבת?
אלישבע29/09/2009לפעמים חסר לבנאדם רק שיקשיבו לו, שיפרגנו לו ושיעזרו לו להרגיש ערך עצמי. כשבנאדם מרגיש שהוא חשוב באמת, אז הוא כבר לא מעמיד פנים או משחק משחקים בגלל סיבות חברתיות.
אני לא מטפלת, אבל כשגדלתי היה לי חסר המון תשומת לב. וכשמצאתי אוזן קשבת זה שינה לי את החיים, זה שינה אותי. לקבל קצת טוב לב ממישהו, קצת תבונה חדשה מבנאדם. זה משנה המון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד אוהבת את התגובות שלך
לילה30/09/2009יש בהן גם אמת וגם הסתכלות עם תקווה ועתיד ואין בהן שיפוט ויש בהן תובנה רבה! תודה!
אני אמשיך לעקוב אחרי תגובותייך, אני לומדת מהן....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אלישבע03/10/2009תודה על הפירגון! לפעמים אני נכנסת לפורומים וכותבת כדי לעודד אחרים. אני לא מטפלת, אבל זה מדהים כמה כוח אפשר לקבל משיחה פשוטה, לכאורה, עם אנשים אחרים על נושאים משותפים. במיוחד בתחום הזה, שבו מצד אחד יש כל כך הרבה אנשים שסובלים מבעיות כאלה ומצד שני עדיין יש סטיגמות וחוסר סובלנות חברתית כלפי התופעות האלו.
יש לי יתרונות שאני אוהבת לכתוב וגם אוהבת פסיכולוגיה ופסיכיאטריה ופסיכותרפיה ובנוסף גם מתמודדת בעצמי עם הצרות האלה. זה חבילה מאתגרת וזה מספק מאוד.
אני שמחה לעזור, ותודה גם לפורום שהוא פתוח ככה ומאפשר לעוברים ושבים לכתוב, בנוסף לחוות הדעת של המומחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)