מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגבי התמוטטות עצביםאורלי06/10/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול. אחיו של בעלי סבל מ"התמוטטות עצבים, בצבא. מחיפוש באינטרנט הנבתי כי מדובר במושג עמיי וכלל אינו מתייחס לשם מחלה. אך זה מה שבעלי סיפר לי וכך גם כל אחיו מצידים זאת כך. ממה שסופר לי. אחיו של בעלי החל לשרת בגולני. באחת מחופשותיו, הוא ישן ללא הפסקה, קם וחזר לישון, שוב ללא הפסקה. אחיו הבינו כי מדובר במשהו לקוי, לקחו אותו לבית החולים, ומשם נשלח למחלקה הספיכיאטרית. הוא המשיך את שירותו ביחידה קרובה לבית, והוכר כנכה צהל. מטופל בכדורים ונפגש עם פסיכיאטר אחת לחודש.
נכון להבחור חסר ביטחון באופו כללי, מאוד תלותי באחיו ( האב נפטר והאמא לא ממש מתפקשת כאמא) מתקשה לעמוד בתנאי לחץ, אך נשוי, אב לילדים ועובד.
שאלתי: אם אין מונח כזה הנקרא התמוטטות עצבים, במה יכול להיות מדובר ? בעלי אמר לי כי נאמר להם כי יש וייתכן כי הבחור סבל מאיזו לקות למידה בעבר... דבר שגרם לבעיה. נשמע לי מוזר ולא ברור. מדוע נאמר להם כי הבחור לקה בהתמוטטות עצבים ואילו אופיצו יכולות לעלות כאפשריות לגבי בעייתו ? כמו כן, האם קיים סיכוי להעברה בתורשה לבעיה נפשית כפי שתואר בזאת ?
תודה,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמוטטות עצבים
ד''ר אירנה נתנאל07/10/2009אורלי שלום,
התמוטטות עצבים הוא מושג עממי המתייחס להתקף פתאומי שמשבית את האדם מהתנהלותו השגרתית. לעתים קרובות התמוטטות עצבים יכולה לנבוע מחוסר יכולת של האדם להתמודד עם אירוע בחיים או משבר. זאת לא אבחנה רפואית ובדרך כלל משתמשים בביטוי זה כשמתכוונים למשבר, דכאון או התקף פאניקה. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי להבין מה סיבות שגרמו לתופעה זו אצל קרוב משפחתך. לא בורו גם באיזו בעיה נפשית מדובר לכן, אין דרך לדעת אם זה עובר בתורשה.
כדי שתקבלי מענה לשאלותיך ותוכלי להבין את המצב, אני מאוד ממליצה להפנות את השאלות לרופא המטפל של הבחור.
תודה על פנייתך לפורום,
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

