לגבי התמוטטות עצבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי התמוטטות עצבים
    אורלי
    06/10/2009

שלום רב,
    ברצוני לשאול. אחיו של בעלי סבל מ"התמוטטות עצבים, בצבא. מחיפוש באינטרנט הנבתי כי מדובר במושג עמיי וכלל אינו מתייחס לשם מחלה. אך זה מה שבעלי סיפר לי וכך גם כל אחיו מצידים זאת כך. ממה שסופר לי. אחיו של בעלי החל לשרת בגולני. באחת מחופשותיו, הוא ישן ללא הפסקה, קם וחזר לישון, שוב ללא הפסקה. אחיו הבינו כי מדובר במשהו לקוי, לקחו אותו לבית החולים, ומשם נשלח למחלקה הספיכיאטרית. הוא המשיך את שירותו ביחידה קרובה לבית, והוכר כנכה צהל. מטופל בכדורים ונפגש עם פסיכיאטר אחת לחודש.
    נכון להבחור חסר ביטחון באופו כללי, מאוד תלותי באחיו ( האב נפטר והאמא לא ממש מתפקשת כאמא) מתקשה לעמוד בתנאי לחץ, אך נשוי, אב לילדים ועובד.
    שאלתי: אם אין מונח כזה הנקרא התמוטטות עצבים, במה יכול להיות מדובר ? בעלי אמר לי כי נאמר להם כי יש וייתכן כי הבחור סבל מאיזו לקות למידה בעבר... דבר שגרם לבעיה. נשמע לי מוזר ולא ברור. מדוע נאמר להם כי הבחור לקה בהתמוטטות עצבים ואילו אופיצו יכולות לעלות כאפשריות לגבי בעייתו ? כמו כן, האם קיים סיכוי להעברה בתורשה לבעיה נפשית כפי שתואר בזאת ?
    תודה,
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי התמוטטות עצבים

הוספת תגובה

• התמוטטות עצבים

ד''ר אירנה נתנאל
    07/10/2009

אורלי שלום,

התמוטטות עצבים הוא מושג עממי המתייחס להתקף פתאומי שמשבית את האדם מהתנהלותו השגרתית. לעתים קרובות התמוטטות עצבים יכולה לנבוע מחוסר יכולת של האדם להתמודד עם אירוע בחיים או משבר. זאת לא אבחנה רפואית ובדרך כלל משתמשים בביטוי זה כשמתכוונים למשבר, דכאון או התקף פאניקה. לצערי, דרך הפורום בלתי אפשרי להבין מה סיבות שגרמו לתופעה זו אצל קרוב משפחתך. לא בורו גם באיזו בעיה נפשית מדובר לכן, אין דרך לדעת אם זה עובר בתורשה.
    כדי שתקבלי מענה לשאלותיך ותוכלי להבין את המצב, אני מאוד ממליצה להפנות את השאלות לרופא המטפל של הבחור.

תודה על פנייתך לפורום,
    חג שמח,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו