חרדה בעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה בעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה
    תומר
    08/10/2009

שלום רב,

שמי תומר אני בן 30 ובעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה (שכניראה הייתה חזקה) חטפתי התקף פאניקה שנמשך כשלוש שעות. הרגשתי מאד לא טוב בשלוש שעות אלו איבדתי תחושה של המציאות וזו הייתה חוויה מאד קשה.

אחרי הטראומה הזו התחלתי לסבול מחרדות, חוסר שינה, פחדים וחוסר ריכוז.
    לאחר שבוע פניתי לפסיכאטר אשר נתן לי כדורי ציפרלקס 10 מ"ג. וקלונקס לשעת חירום.
    אני לוקח את הכדורים כבר חודש יש שיפור (אין התקפי חרדה) אך אני עדיין לא רגוע. יש לי מועקה בחזה וחוסר שקט אשר לפעמים מתלווה בקשיי נשימה, חוסר ריכוז ודריכות גבוהה.
    כמו כן אני הולך לטיפול CBT על מנת להתמודד עם המחשבות הלא חיוביות (שלא היו שם בעבר) בעיקר המחשבות שלי זה שדפקתי לעצמי את החיים בגלל איזה שטות של עישון חד פעמי וקשה לי לשחרר את זה.

שאלתי אלייך בבקשה, (וסליחה על הפוסט הארוך) האם אני מקבל טיפול נכון? (סוג הכדורים, מינונים) אני לא סובל מהתקפי חרדה שזה פתאום מגיע ואז יש דופק גבוה ולחץ. אני סובל מזה שכל היום אני דרוך ויש לי מועקה גדולה.
    אני מאד פוחד שבגלל שהחרדה הגיעה בגלל שימוש בסמים זה לא יעבור, האם זו תופעה מוכרת? האם ניתן לצאת ממנה אפילו בגלל שמדובר בעישון מריחואנה.

תודה רבה,

תומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה בעקבות שימוש חד פעמי במריחואנה

ד''ר אירנה נתנאל
    11/10/2009

תומר שלום,

אינני מכירה אותך לכן, לא יכולה לחוות דעה ספציפית. באופן כללי, CBT משולב עם תרופות היא גישה הכי יעילה להתמודדות עם חרדה. בנוסף, חשוב שתתמקד גם בנושא של רגשות אשם בגלל התוצאות שאתה מייחס למעשיך.

תרגיש טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת מה אתה מרגיש

א.מ.
    18/10/2009

שלום לך, אני נפגעתי קשות בעקבות שימוש אינטנסיבי בסמים (התקפים פסיכוטיים חוזרים, התקפי חרדה שנמשכו כחצי שנה עם הפסקות) ואף אושפזתי, אבל עכשיו אני מקבלת את הטיפול הנכון ואני בסדר ולפי הרופאים אני אמורה להפסיק את הטיפול התרופתי בעוד שנה ואחזור למצב נורמלי לחלוטין. נשמע שהחוויה שלך היתה הרבה פחות רצינית משלי, ואני רוצה להגיד לך לפי הידע המצומצם שלי יחסית, שפגיעה יחסית קלה מסמים כמו שלך היא דיי הפיכה ועם הטיפול הנכון אתה תחזור לקדמותך.
    אל תדאג! יהיה בסדר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק שתדע

רספוטין
    18/10/2009

למקרה ותצטרך,כנראה עישנת חומר חזק,זה קרה לי בעבר, הטיפול המיידי זה המון סוכר לפה והפאניקה יורדת.
    רספוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו