מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופ' גרינהאוס - האם דז'הוו?משה14/09/2007
בכל מיני סיטואציות אני נתקף בתופעה שבה אני לפתע רואה בעיני רוחי דמויות מוכרות ומרגיש בתוכי כאילו אני נמצא בתקופה אחרת וזה כאילו שהמוח מאבד שליטה. אבל להדגיש שאינני מאבד קשר עם המציאות. הבעיה שברגע שזה תוקף אותי אני חוטף כאב ראש וכאב בטן חזק. ככל שאני מנסה לזהות את הדמויות המוכרות או הדמות/סיטואציה ההתרגשות גוברת. זה החל אצלי עוד לפני הצבא והיום אני בן 52. שנה זה יכול להרפות ואילו בשבועות מסויימים זה יכול לחזור מספר פעמים.
המעניין הוא שזה קרה/קורה לבת שלי וגם אצלה זה החל לפני הצבא ובינתיים אף סיימה שירות ואף בהצטיינות ולא ציינה זאת כשהתגייסה. כיום בת 23. מה לדעתך פתרון התעלומה? אני חושש לפנות לפסיכיאטר כי עלי לחתום על היעדר סודיות רפואית ואני חושש שזה יפגע בי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל16/09/2007שלום רב,
deja vu היא תופעה בה יש תחושה של פמיליאריות עם מצבים שקורים במציאות - תחושה שזה כבר קרה בעבר. לפי התאור שלך הדמויות הינן בדימיון ולזה מתלווה תחושה של deja vu. מצב כמו שאתה מתאר יכול להיות תוצאה של פעילות חשמלית לא מבוקרת ממוקדת באונה טמפורלית. על כן אני ממליץ לך לפנות לרופא נוירולוג לברור. באם לא תמצא הפרעה נוירולוגית מוכרת אני ממליץ על ברור אצל פסיכיאטר. בדיקה אצל פסיכיאטר לא דורשת בשום אופן ויתור על סודיות רפואית. להיפך, בפסיכיאטריה מקפידים מאוד על שמירת סודיות רפואית בשל הרגישות הרבה שקיימת לגבי חשיפה של פרטים בעניין.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)