מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ וחרדהאריה09/10/2009
שלום רב אני בן 27
ולפני כחודש אני ובת הזוג שלי( שאיתה אני כבר 3.5 שנים מאושרות) עברנו לגור ביחד בדירה שכורה.
בתקופת המעבר התחילו לי לחצים וחרדות וסוג של לחץ ומתח נפשי שהתאפיין בחולשה חוסר תיאבון ויקיצה מוקדמת.
לאחר כשבוע מאז החלה התופעה זה הפסיק והכל חזר לשגרה.
לפני מספר ימים אחרי שאנחנו כבר חודש ימים בדירה זה החל שוב. אני הולך לישון בדכ בשעה 10,11 בלילה ומתעורר פתאום ב5.
לפני מספר ימים הלכתי לישון ב1 בלילה ושוב קמתי מאוד מוקדם (אחרי 4).
לאורך היום אני מרגיש חולשה ועייפות והרגשת מתח וחרדה - הבעיה היא שאני לא מצליח להבחין בסיבה ולא ברורלי מה גורם למה - חוסר השינה למתח או שהמתח לחוסר שינה. אני מאוד מבולבל כי למעשה אף פעם לא חוויתי תופעות כאלה (לפני הפעמיים האלה) האם אפשר\כדאי לקחת כדור (ואבן או קלונקס) להתנסות חד פעמית?
הרגשת הלחץ מאוד מפריעה לי . אני שוקל על פנייה לפסיכיאטר אבל לא בטוח איך לבחור את האחד שמתאים לי. האם יש איזה שהיא המלצה לפסיכיאטר באיזור כפר סבא,נתניה,אבן יהודה?
מה זה אומר שהמצב הזה חוזר על עצמו אחרי הפסקה של כמעט חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ וחרדה
ד''ר אירנה נתנאל12/10/2009אריה שלום,
במצבי לחץ, מתח, התרגשות אנו מתקשים להירדם כיוון שמערכות שאחריות במוח על התמודדות עם הלחץ מפרישות אדרינלין על מנת לגרום לגוף להיות ערני כדי להילחם או לברוח. קושי להירדם, שינה לא איכותית או יקיצה מוקדמת הינן תופעות מאוד לא נעימות, מעצבנות ואף פוגעות בתפקוד. יחד עם זאת ממש לא רלוונטי לנסות ולהבין מה קדם למה. כדאי ללמוד כלים שיעזרו לך להתמודד באופן יעיל עם התופעה וכמה שיותר מהר להחזיר אותך לשגרה. כלים אלה ניתן ללמוד בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT).
בנוסף, גם ביופידבק מאוד יעיל. כמובן, ניתן לעזר בתרופות הרגעה, תרופות שינה. על כך אפשר להתיעץ עם רופא של קופ"ח או באופן פרטי.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)