OCD וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• OCD וחרדה
    לימור
    15/09/2007

שלום רב,
    אני בת 25 סובלת מOCD זה מספר שנים למרות שאף פעם זה לא ממש הפריע לי עד לתקופה האחרונה, עד אז נטלתי 2 כדורי פלוטין ביום והכול היה בסדר גמור עד שהרופא נשים שלי החליף לי את הגלולות לגלולות שמכילות אסטרוגן דבר שככל הנראה גרם לי להתקפי חרדה ולחזרה של הOCD , מאז הרופאה הפסיכאיטרית החליפה לי את הפלוטין בפרוזק המקורי גם כן ל2 ביום, למרות שדי היה לי בסדר בחודש הראשון לאחרונה יש לי שוב מחשבות טורדניות ללא הרף שסובבות בעיקר סביב הפחד מהתקף חרדה וכן הרגשה כללית לא טובה.
    בשיחה טלפונית עם הרופאה הא הציעה לי להעלות את המינון של הפרוזק ל3 כדורים ביום והיא אמרה שזה המקסימום שמותר, כיוון שניסיתי תרופות אחרונות כגון סרוקסט ואנאפרניל והן גרמו לי להפרעות בתפקוד המיני עד שויתרתי עליהן דברי הרופאה הלחיצו אותי מאוד שכן 3 כדורים נראים לי מוגזמים מאוד וכן יש בי פחד שמא זה לא יעזור ובכך תמו אפשרויות הטיפול בבעייתי (3 כדורים זה המקסימום) מצד שני התסמינים של הOCD מאוד מפריעים לי.
    שאלתי היא מה ניתן לעשות? האם ישנם עוד פתרונות לנושא? האם עלי להחליף רופאה? אני ממש אובדת עצות כי אני בחורה פעילה שעובדת ולומדת וה"דבר המציק" הזה פשוט מפריע לי בתפקוד.
    מה אפשר לעשות??
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    OCD וחרדה

הוספת תגובה

• OCD וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/09/2007

לימור שלום,

א. ישנן תרופות רבות וחדשניות שעדיין לא ניסית. כדאי ששוב תפני לרופא שלך.
    ב. טיפול קוגניטיבי - התנהגותי בשילוב עם טיפול תרופתי הוכיח את עצמו כטיפול יעיל בהתמודדות עם OCD וחרדות. טיפול פרטני או אישי יכול מאוד לעזור לך בתוך זמן קצר ועלות יחסית לא יקרה.
    ג. תקראי ספר "די לאובססיה" של עדנה פואה. הספר מתאר כמה כלים יעילים לשיטה ב OCD.

תרגישי טוב!

אשמח לענות על שאלות נוספות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו