סכיזופרניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכיזופרניה
    שני
    15/10/2009

האם זה נכון שסכיזופרנים נוטים להיות עוינים כלפי בני משפחתם ובמיוחד כלפי הוריהם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזופרניה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    15/10/2009

כן, בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תעלב אבל

ינון
    16/10/2009

איזה סימוכין יש למידע שאתה מביא? אני לא אומר שאתה טועה אבל לא חייבים להגרר להעלבות, זה לא מועיל לאף אחד פה. חשוב גם שתסביר מאיפה אתה מביא את המידע שאתה כותב, על סמך מה אתה כותב את זה. ושוב, לא להגרר להעלבות אין שום סיבה שלאנשי מקצוע יהיה לא נעים לבוא לעזור פה לאנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובנוסף

ינון
    16/10/2009

היא בכלל לא פסיכיאטרית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכיזופרניה

ד''ר אירנה נתנאל
    17/10/2009

סכיזופרניה הינו מושג רחב מאוד שכולל סוגים שונים של המחלה. אנשים שסובלים מהסוג של סכיזופרניה פרנוידלית נוטים לפתח עוינות כלפי בני משפחה. לעיתים קרובות במצבים חריפים של המחלה הם יכולים להגיע להתפרצויות של אלימות קשה כלפי בני המשפחה וההורים.

אשמח לענות על שאלות נוספות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לתשובה של, כן,בהחלט!

רספוטין
    17/10/2009

במפורש לא מבעלת מקצוע שאמורה להבין את הנפשות הפועלות.
    בתגובתה זו הוכיחה לי את בורותה בנושא תוך כדי הנצחת הסטיגמה של"חולי סכיזופניה אלימים כלפי בני משפחותיהם" כאילו אנחנו אלימים, רוב חולי הסזיכזופרניה אנשים שקטים ואינטליגנטים.
    אני עצמי מאובחן כסיכיזופרן ואושפזתי רבות,תאמין לי שאני בעל נסיון.
    הבעיה היא כזו,רוב המשפחות לוקות בחוסר ידע ובבורות בכל הנוגע במחלה ובמערכת הפסיכיאטרית,רובן מקבלות את דברי הרופאים כתורה משמיים.וכאשר הם מגיעים למיון בבתי חולים פסיכיאטרים וממליצים להם לאשפז את יקיריהם הם לרוב תומכים בדעה זו,אינם טורחים לקרוא באינטרנט אינם טורחים ללמוד על המחלה ואפשרויות הטיפול ולרוב פונות לנתיב הקל ביותר לאשפז את יקירהם.
    חולה שעבר אישפוז לעולם למי שמאשפז אותו גם אם הוא בן משפחה ומכאן הצרות מתחילות.
    לעומת זאת ,אני מכיר אישית חולה שאושפז לרוב ע"י בני משפחתו ועדיין הם ביחסים טובים.
    אני יכול להמשיך כאן עוד הרבה ,לשטוח לפניך את האינטרסים שמניעים את גלגלי הפסיכיאטריה ואת הטיפול השגוי(אני עדין)שמקבלים מעובדות סוציאליות וכל מיני מטפלים למנהם.
    טיפול שמטרתו לקבע מצב קיים במקום להביא שיקום והטמעת המטופל בחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו