חרדה מטיפול פסיכיאטרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מטיפול פסיכיאטרי
    מרגלית
    15/10/2009

אני מוצאת עצמי נכנסת לחרדה רק מחיפוש אחר פסיכיאטר שאולי אתקשר אליו ואתאם עימו פגישה. אני זקוקה לסיוע נפשי, אבל זה קצת בעיה שהגורם שאמור לסייע לי מעורר בי חרדה מעצם עצמו... בעבר טופלתי אצל פסיכיאטר וברחתי. התרופות הזיקו לי והפסיכיאטר לא הבין עשירית ממי שאני. ועוד דבר - אם אציין בפני פסיכיאטר שיש לי הרבה מחשבות על מוות ושניסיתי בעבר להתאבד - האם הוא יאשפז אותי? האם הוא יוכל לכפות עליי דבר כזה? האם פסיכיאטרים עושים הבחנה בין מחשבות על התאבדות לבין כוונות התאבדות? אם יש לי קשיים בתפקוד במסגרת האם ה"טיפול" יהיה "להתאים" אותי למסגרת? בקיצור - יש לי חרדת פסיכיאטר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מטיפול פסיכיאטרי

הוספת תגובה

• אני יודע על מה את מדברת

אנונימי
    16/10/2009

אני יודע על מה את מדברת , לי היה פסיכיאטר שאיים לאשפז אותי אם אני לא אקח זריקה , הייתי בחרדות איומות ממנו עד שהצלחתי להתנתק ממנו , ועדיין אני חושב עליו לפעמים על מה שהוא עולל לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי טיפול קוגנטיבי קודם

רספוטין
    16/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מטיפול פסיכיאטרי

ד''ר אירנה נתנאל
    17/10/2009

שלום לך,

נראה, שהנחות מוטעות לגבי טיפולים נפשיים מונעים ממך לקבל עזרה שמאוד נחוץ לך. פתיחות וחוסר אמון מחרסמים כל תשתית טיפולית ואם את לא פתוחה עם המטפל אין לו שום אפשרות להכיר אותך ולעזור לך, את תרגישי שהוא לא מבין אותך ותנטשי את מהטיפול. במצב כזה האמונה המוטעת מגב הטיפול רק תתחזק. לגבי התרופות חשוב לעזר בסבלנות לאפשר לגוף תקופת ההסתגלות לתרופה, והכי חשוב, לא למהר לקפוץ למסכנות פזיזות לגבי הטיפול התרופתי ופסיכותרפויטי. לא יאשפזו אותך אם תספרי שיש לך הרבה מחשבות על מוות ושניסית בעבר להתאבד. כמובן שפסיכיאטרים עושים הבחנה בין מחשבות על התאבדות לבין כוונות התאבדות. גם אם יש לל קשיים בתפקוד במסגרת, ה"טיפול" לא חייב להיות "להתאים" למסגרת. את המטרות הטיפוליות את קובעת יחד עם המטפל בהתאם לצרכים שלך. את יכולה להגדיר את הכיוון הטיפולי ולברר יחד עם המטפל כיצד הוא יכול לעזור לך להגיע לשם.
    אני מאוד ממליצה לך לעזר אומץ ולפנות להתיעצות מקצועית.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    חזקי ואמצי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובותיכם

מרגלית
    19/10/2009

אני עדיין פוחדת להתקשר. זה מצחיק אותי, אבל זה מה יש. אולי צפיתי ב"קן הקוקיה" יותר מדיי פעמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה

מרגלית
    19/10/2009

במקרים של קוצר נשימה עקב חרדה (כמו התקף חרדה קל) האם יש משהו שיכול להעביר את זה מייד? כמו משאף או משהו כזה? האם מוכרת לכם התופעה של חרדה ממסגרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופידבק

ד''ר אירנה נתנאל
    19/10/2009

שיטת טיפול בביופידבק מאפשרת ללמוד מיומנויות של שליטה בתופעות כמו קוצר הנשימה. אני מאוד ממליצה על טיפול בשיטת ביופידבק שנמצאה יעילה מאוד בהתמודדות עם תופעות שאת מתארת.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו