מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מידע רפואי...אני17/10/2009
שלום. אני אחות מוסמכת . בת 30. עובדת במשרד הבריאות.
בעקבות קושי להתמודד עם מות הורי התחלתי שימוש בציפרלקס לאחר התייעצות עם פסיכיאטר פרטי. אני מתפקדת כרגיל ואף אחד לא יודע מה אני מרגישה בפנים.
לפני כ-6 שנים כאשר התחלתי לעבוד במשרד הבריאות חתמתי על ויתור סודיות רפואית.
האם בעקבות חתימתי זו, המידע החדש על הטיפול בציפרלקס יכול לעבור מרופאת המשפחה שלי למקום עבודתי?
ושאלה נוספת:
האם כאשר אפנה להתייעצות רופא מקצועי אחר לדוגמא רופא עור- האם המידע על הטיפול בציפרלקס עובר במחשב?
דרך קופ"ח אפשר לקבל 3 התייעצויות מומחים בשנה- האם המידע שהייתי בהתייעצות כזו אצל רופא פסיכיאטרי עובר במחשב וכאשר אפנה לרופא אחר הוא ידע שהייתי בהתייעצות פסיכיאטרית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע רפואי
18/10/2009לאני
עליך לפנות לקופת החולים ולקבל תשובות לשאלותיך. אנני עובד בקופות לכן אני לא מוסמך לענות לך על השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הידע הקיים אצלי
רספוטין19/10/2009באם מופיעה אצל רופא המשפחה שאת היית בטיפול פסיכיאטרי המידע הזה חשוף לויתור סודיות
המידע שלא מגיע לרופא המשפחה אינו חשוף מלבד טיפול פסיכולוגי שגם אם לא הגיע לרופאת המשפחה הוא חשוף.
כאשר הייתי במחלקת הנהלת חשבונות בקופת חולים מכבי והפקידה העלתה את נתוני במחשב ראיתי פתאום שהיא מחווירה ,הצצתי במסך ולתדהמתי אני רואה את האבחנה שלי "סכיזופרניה" מופיעה בצג.עשיתי רעש גדול בסניף והגעתי עד מנהל המחלקה עד כמה זה עזר אני לא יודע.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
אלישבע20/10/2009קשה להגיד את זה, אבל כדאי תמיד לעבוד במקומות עבודה שהם נוחים לא רק כלכלית אלא גם מבחינה חברתית. אם מקום העבודה שלך מגלה שאת לוקחת תרופות פסיכיאטריות וזה גורם להם לפטר אותך אז זה לא מקום עבודה כדאי - לא רק בשבילך אלא גם בשביל העובדים האחרים. לפטר מישהו בגלל סיבה כזאת נוגדת את המטרה הפרודוקטיבית של כל מקום עבודה. מה שחשוב זה היעילות של העובד ולא שום דבר אחר. לפי השאלה שלך רואים שאת לא טיפשה בכלל. את גם לא תואמת הגדרות פסיכיאטריות, כלומר השאלה שלך מנוסחת בשפה מאורגנת, מקיפה ויסודית. אם היית חולת נפש ולא מתפקדת מנטלית אז זה לא היה אפשרי. אם את מתפקדת כראוי, אז כל מעסיק צריך לשפוט לפי התפוקה שלך בעבודה ולא לפי תרופה כזאת או אחרת שאת אולי צורכת. סך הכל המעסיק צריך לדעת שזה לא עניינו אלא עניינך הפרטי בלבד.
ודבר נוסף - כיום, כל כך הרבה אנשים צורכים תרופות פסיכיאטריות בשביל מגוון רחב של סיבות ככה שזה כבר עניין של מה בכך. עכשיו זה את ומחר זה המעסיק שלך בכבודו ובעצמו. צרכני התרופות האלו הם גם הילדים היפים של השכנים שאולי לוקחים ריטלין והאימהות הטריות שיכולות לקחת נוגדי דיכאון. והרשימה עוד ארוכה. בקיצור, אין טעם לשתף אחרים ב"תפריט" התרופתית שלך, אבל הסטיגמה על הפסיכיאטריה הולכת ומתרופפת.
אגב, אני כמוך - גם לוקחת תרופה פסיכיאטרית. זה לא הפריע לי בחיי. האנשים הראויים בודקים בעצמם אם אני נראית להם בסדר או לא והם לא מסתמכים על שיקול הדעת של רופא כזה או אחר. בנאדם בריא בנפשו יתרשם ממך בכוחות עצמו ועל הבסיס הזה הוא יחליט מה את בשבילו. אז לעזאזל עם מי שיש לו הערכה עצמית וביטחון עצמי נמוך עד כדי כך שהוא לא מחליט בשביל עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)