מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לד"ר הראל, תחלואה בגלל סמיםא.מ.18/10/2009
שלום,
חוויתי רצף התקפים, שניים מהם פסיכוטיים בעקבות שימוש בסמים, בעקבותם אושפזתי בסופו של דבר.
בסוף האשפוז היה לי דיכאון פוסט פסיכוטי קצרצר ובעקבותיו אני מטופלת כרגע בחצי מ"ג ציפרלקס, 1 מ"ג ריספרדל ו250 למיקטל. (הבנתי שבמקרים כמו שלי מטפלים בלמיקטל)
נאמר לי ע"י הפסיכיאטר שלי שאצטרך לקבל טיפול זה (בעיקר הלמיקטל) במשך שנה שלמה.
שאלה 1: אני תוהה למה לתקופה כה ארוכה.
שאלה 2: למה לאחר מקרה כמו שלי, הפרעות במצב הרוח הן תופעה שכיחה ומטופלת בלמיקטל?
שאלה 3: אני חווה ירידה רצינית בחשק המיני, ונאמר לי ע"י הפסיכיאטר שלי שאם זה מפריע לי אוכל לקבל טיפול נגד זה. האם באמת יש משהו נגד תופעת הלוואי ה-כל כך מעצבנת הזו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמחאם תעדכני בפתרון לבעיית הלבידו
רספוטין18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תשובה מהרופאים האחרים?
א.מ.19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלינה
ד''ר ערן ואדים הראל20/10/2009ראשית, להתקף פסיכוטי יש להתייחס ברצינות רבה ואין זה משנה אם הוא הופיע לאחר שימוש בסמים או לא. כמובן שחסרים הרבה פרטים בתאורך ועל כן תשובתי מסוייגת ביותר. תקופה של שנה של לקיחת תרופות לאחר מקרה כזה זה המינימום ובכך את מורידה את הסיכון לחזרה של פסיכוזה לאחר הפסקה של הטיפול התרופתי. ניתן לטפל בירידה בחשק מיני ובתפקוד מיני כתוצאה מטיפול תרופתי אך יש צורך לברר האם זה כתוצאה מהטיפול או חלק מהמצב הדיכאוני ולא תציד ניתן להבדיל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)