שאלה לד"ר הראל, תחלואה בגלל סמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר הראל, תחלואה בגלל סמים
    א.מ.
    18/10/2009

שלום,

חוויתי רצף התקפים, שניים מהם פסיכוטיים בעקבות שימוש בסמים, בעקבותם אושפזתי בסופו של דבר.
    בסוף האשפוז היה לי דיכאון פוסט פסיכוטי קצרצר ובעקבותיו אני מטופלת כרגע בחצי מ"ג ציפרלקס, 1 מ"ג ריספרדל ו250 למיקטל. (הבנתי שבמקרים כמו שלי מטפלים בלמיקטל)
    נאמר לי ע"י הפסיכיאטר שלי שאצטרך לקבל טיפול זה (בעיקר הלמיקטל) במשך שנה שלמה.

שאלה 1: אני תוהה למה לתקופה כה ארוכה.
    שאלה 2: למה לאחר מקרה כמו שלי, הפרעות במצב הרוח הן תופעה שכיחה ומטופלת בלמיקטל?
    שאלה 3: אני חווה ירידה רצינית בחשק המיני, ונאמר לי ע"י הפסיכיאטר שלי שאם זה מפריע לי אוכל לקבל טיפול נגד זה. האם באמת יש משהו נגד תופעת הלוואי ה-כל כך מעצבנת הזו?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמחאם תעדכני בפתרון לבעיית הלבידו

רספוטין
    18/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה תשובה מהרופאים האחרים?

א.מ.
    19/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלינה

ד''ר ערן ואדים הראל
    20/10/2009

ראשית, להתקף פסיכוטי יש להתייחס ברצינות רבה ואין זה משנה אם הוא הופיע לאחר שימוש בסמים או לא. כמובן שחסרים הרבה פרטים בתאורך ועל כן תשובתי מסוייגת ביותר. תקופה של שנה של לקיחת תרופות לאחר מקרה כזה זה המינימום ובכך את מורידה את הסיכון לחזרה של פסיכוזה לאחר הפסקה של הטיפול התרופתי. ניתן לטפל בירידה בחשק מיני ובתפקוד מיני כתוצאה מטיפול תרופתי אך יש צורך לברר האם זה כתוצאה מהטיפול או חלק מהמצב הדיכאוני ולא תציד ניתן להבדיל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו