מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעולת התרופותאבי מאיר28/10/2009
שלום רב
שאלתי היא מה קורה לאדם בריא על פי אבחנת רופא מטפל שקובע שהוא בריא.
שהוא לוקח תרופות פסיכיאטריות?
מה זה עושה לאותו אדם.?
זו גם שאלה אישית על עצמי אז אודה על תשובה בעניין
תודה רבה.
ורפואה שלימה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעולת התרופות
ד''ר אירנה נתנאל28/10/2009שלום לך,
נטילה חד פעמית קרוב לודאי תגרום לעייפות מרובה ולשינה. נטילה למשך תקופה ארוכה לא נבדקת ברמה מחקרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש טענות
אלישבע31/10/2009יש אומרים שאם אדם בריא לוקח תרופות פסיכיאטריות אותם הוא אינו צריך, אז מלבד תופעות הלוואי מהתרופות, הוא עלול לפתח סימפטומים של מחלת נפש. את הטענה הזו שמעתי מחברים שעוסקים במכירות של מוצרים עבור חולי נפש והם אמרו את הטענה הזו בתשובה לשאלה מדוע אסור למטופלים עצמם לקחת יותר מהמינון המומלץ של תרופות גם אם ההגברה במינון אינה מביאה לחריגה מהמינון המירבי. זאת אומרת, השאלה שהם נשאלו היתה: "אם חולה נפש מעוניין לקחת יותר מהמינון המומלץ ליתר ביטחון, כאשר ההגברה במינון אינה חורגת מהמינון המקסימלי עבור התרופה - האם זה כדאי?" התשובה היתה: "בפירוש לא, כי נטילת מינון מעבר למה שצריך יכולה לגרום להופעת סימפטומים".
אני בעצמי לא הבנתי את זה, אבל אולי אני יכולה להבין את זה על רקע הניסיון שלי: מעולם לא סבלתי מדיכאון. רק היה לי מאניה. הפסיכיאטר נתן לי תרופה נגד דיכאון כי הוא קיווה שזה ישפיע איכשהו על מערכת העצבים וזה אולי ישפיע על המאניה [לא ברור, אבל נניח]. כשלקחתי את התרופה אז קיבלתי מאניה. אני מכירה את עצמי אז ידעתי שזה לא היה המאניה ה"טבעית" שלי אלא מאניה מסוג אחר אז דיברתי עם הרופא והתעקשתי על זה. לבסוף הרופא הסכים שנפסיק את התרופה. כשהפסקתי לקחת את התרופה, המאניה עברה. אני מכירה עוד סיפורים כאלה.
אולי ניתן להבדיל בין אנשים שהם רגישים לתרופות לבין אנשים שהם אינם רגישים לתרופות, אבל זה ההתנסות שלי. רגישות לתרופות זה כמו רגישות לסמים: יש מי שיעשן מריחואנה כל חייו וזה יעשה לו היי וזהו, ויש מי שיעשן וזה יעשה לו מחלת נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)