מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרצות לחיותאנונימית11/11/2009
נטלתי בעבר כדורים אנטי פסיכוטים,
לא רק שלא עזרו אלא הזיקו רבות.
בין שאר תופעות הלוואי האיומות שלהם,
איבדתי כל רצון לחיות. הייתי כמו זומבי.
מצבי השתפר פלאים כהפסקתי ליטול את אותן תרופות.
וכן, על דעת עצמי, מבלי להתייעץ בפסיכיאטרית שלי.
פחדתי ממנה כל כך.
וכעת לאחר כארבע שנים, מצבי נשאר טוב ויציב.
אני לומדת, דואגת לעצמי, אני מאושרת.
לא סובלת פסיכיאטרים, רק המילה מעוררת בי בחילה.
ראיתי כיצד הם מתייחסים למטופלים שלהם כשהייתי מאושפזת. בזלזול, בבטול, באדישות וחוסר רגישות.
אם היתה התיחסות שנשאה אופי איכפתי היא גם הגיעה עם דיבור ילדותי ומתנשא.
כפי שמדברים אל ילד מפגר.
לאף בן אדם אין זכות לנהוג כך בבן אדם אחר.
גם בני אדם עם בעיות נפשיות הם בני אדם.
לסממם אותם בסמים פסיכיאטרים זה לא לטפל בהם.
לכלוא אותם ולהתעלם מהם זה לא לטפל בהם.
לכל מטופל יש את הזכות להיות מעורב בטיפול שלו.
להיות מעורב זו גם הזכות לסרב לטיפול מסויים.
לבטל את אותם מטופלים בטענה כי אין הם מבינים לגבי מצבם זה לא רק רשעות אלא גם פשע של ממש.
אני לא מבינה מדוע פסיכיאטרים אינם נותנים את הדין על כך. מדוע ההתעלמות ושתיקה?
הרי לא מדובר בסוגיה חדשה, אי אפשר באמת לבוא ולומר כי פסיכיאטריה הינה תחום ברפואה ככל תחום אחר. שכן המושג אנטי פסיכיאטריה הינו מוקר וידוע.
עד כמה שידוע לי אין מושג של אנטי אונקולוגיה.
אשמח לדעות ותשובות בנושא,
אנונימית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחס משתנה
רספוטין11/11/2009באם תטופלי ע"י פסיכאטר פרטי תיראי הבדל שמיים בארץ.
את היחס שאת כותבת עליו הרגשתי בעיקר בעת אישפוזיי הרבים וכן כאשר טופלתי ע"י פסיכאטר מקופת חולים.
היום אני מטופל ע"י פסיכיאטר פרטי וההבדל ניכר.הקשבה,התעניינות,רצון רב לשתף ולייחס חשיבות לדעות שלי בקיצור,הבדל שמים וארץ.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת....
אנונימית11/11/2009למרות שהיחס למטופל שונה מאוד אצל פסיכיאטר פרטי,
הגישה באופן כללי טרם השתנתה.
עדיין פסיכיאטרים חושבים שבכדי להשיג הטבה במצבו של המטופל
יש לטפל בו באופן פרמולוגי.
אותן תרופות פסיכיאטריות אינן מרפאות דבר.
הן כן מדכאות תסמינים נפשיים מסויימים.
במקרה שלי הייתה הרעה ניכרת במצבי כשהתחלתי לקבל את אותן תרופות.
בשלב מסויים כבר לא דיווחתי לפסיכיאטרית שלי על אותה הרעה, פחדתי!
היא תמיד איימה באישפוז.
כעת אני משוחחרת מפסיכיאטרים. מקווה לתמיד.
אני מעדיפה את טלטלות הנפש שלי על פני נפש שטוחה.
פסיכיאטרים מעדיפים על פי רוב נפש שטוחה, כזאת שמתרצה.
אני כותבת כי חשוב לי שאנשים ידעו, מטופלים ופסיכיאטרים.
חשוב להרים את הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכיאטריה
ד''ר אירנה נתנאל11/11/2009שלום לך,
אני מצטערת על ההתנסות השלילית שלך עם הפסיכיאטריה. בכל זאת, לא כדאי לעשות הכללות. רופאים אלה עושים עבודת קודש ומנסים לעשות כמיטב יכולתם על מנת לעזור לסובלים. גם במגזר הציבורי וגם הפרטי ישנם רופאים טובים ומקצועיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמנם?
אנונימית11/11/2009עבודת קודש?
אני בספק!
אולי היית רוצה להאמין שכך מתנהלים העניינים.
האמת רחוקה מכך שנות אור.
הלוואי ותוכלי להתבונן על עבודתך לעומק.
מבלי להצתדק.
עברתי לא מעט במסגרת המערכת הפסיכיאטרית,
לא דיברתי רק על בן אדם אחד.
(לפחות כיבדת אותי בתגובה, זה גם משהו שרבים מהפסיכיאטרים לא עושים)
את יודעת הרי מה מתנהל תחת כותלי בתי חולים לחולי נפש.
האם באמת את יכולה לטעון כי אין כפייה פסיכיאטרית?
במידה ואני מאושפזת ומסרבת לטיפול תרופתי, האם ישמע קולי?
חוששני שלא.
את גם יודעת שלא.
תטען המערכת הפסיכיאטרית - נפשה אינה בקו הבריאות,
היא אינה מסוגלת להחליט מה טוב עבורה.
דעי כי מדובר בטענה לא מוסרית.
את דבריך את מוסרת בתור פסיכיאטרית,
אילו היית מסוגלת לשים עצמך במקומי, במקום מטופליך,
היית רואה את הדברים מעט אחרת.
בכל אופן,
תודה על התייחסות,
הידברות בין שני הצדדים הינה חשובה ביותר,
לפחות בעיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמובן בלי לעשות הכללות
רספוטין11/11/2009אבל בכל זאת ההבדל ביחס קובע את אופן הטיפול.
אדם העומד מול פסיכאטר ציבורי ומקבל יחס מתנשא לעולם לא יוכל להסביר את העובר עליו באופן פתוח וברור.
בכל הפגישות שלי עם פסיכיאטרים ציבוריים הרגשתי במעין מלחמה,צורך להגן על עצמי ועל חרותי,החשש מאישפוז היה קיים בכל פגישה.כאילו אתה עומד בפני שוטר ושופט ולא רופא.
9 שנים שאני מטופל במערכת הפסיכיאטרית ועד שלא נפגשתי לאחרונה עם פסיכאטר פרטי מעולם לא סיפרתי את סיפורי באופן פתוח וגלוי.רק איתו הרגשתי נוח ומוגן לספר את כל שעבר לי במוחי ואת תחושותי שהביאו אותי לאשפוז הראשון.הרגשתי כמי שעומד לפני רופא.
הפסיכיאטר האנושי היחיד שפגשתי במערכת הציבורית היה רופא צעיר שדגל בשיטות אחרות מעבר לטיפול התרופתי אבל מתוקף תפקידו היה חייב לטפל בשיטות הקובנציונליות.
הבעיה בפסיכיאטריה היא שהכדורים מקבלים יותר חשיבות מאשר הרגשת החולה והם הניחלו זאת למשפחות.את אף אחד זה לא מעניין האם אתה מרגיש טוב מה שיותר חשוב זה האם לקחת כדורים.
להרגשתי המטרה בפסיכיאטריה היא שתיקח כדורים ולא שתרגיש טוב וזאת טעות חשיבתית גדולה בחשיבותה לכן גם רופאים פסיכיאטרים ציבוריים ממהרים לאבחן כי אחרי האבחון כבר חובה לקחת כדורים כי אתה כבר חולה.
אבחנה ראשונה יש לעשות אך ורק אצל פסיכיטאר פרטי שאינו מתוגמל ע"י חברות התרופות.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם כל הכבוד לכל הפסיכ' הפרטיים שלכם
א.מ.11/11/2009הפסיכיאטר הפרטי שהיה לי בתחילת הסאגה שלי, היה מעולה. אכפתי, מקשיב, בדיוק כל מה שאתם מתארים. אבל ברגע שנכנסתי להתקף פסיכוטי קשה שהוא לא היה שם כדי לראות את זה ופשוט העלה והעלה לי מינון עד שהגעתי למינון מטורף שלא אמורים בכלל להגיע עם ריספרדל עם תופעות לוואי של אוטיסטים, וזה רק חזר, והכל כי הוא לא היה שם לפקח ולאבחן, כי הוא היה פרטי. אז עברתי הכל בבית. באשפוז בית. נעולה בלי קשר לעולם, עד שלא יכולתי יותר ובאיזשהו מקום אני ביקשתי שיאשפזו אותי מרוב שסבלתי.
אם היו מפקחים עליי ומאבחנים מוקדם יותר, היו יכולים למנוע ממני סבל של שבועות.
אז אל תזלזלו לגמרי במערכת הציבורית, שברגעי חירום (בדגש על כך) מאבחנת מעולה ונותנת את הטיפול הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף אחד לא מנע ממך
רספוטין12/11/2009להתאשפז מרצון בראשית ההתקף.
מבחנתי גם הפסיכיאטר כשל בטיפולשכן תפקידו זה לייצב אותך אך לזכותו יאמר שניסה למנוע ממך אישפוז ולטפל בך תרופתי.
אם את רואה באישפוז כאיבחון ראשון כטיפול נכון אז הספיכיאטרים הציבוריים כולם מעולים למטרה זו.מישהו אמר שזה הטיפול הנכון?מה עשו לך באישפוז?נתנו לך תרופות רק במסגרת מבחילה את זה ניתן לעשות גם במסגרת פרטית ללא אישפוז.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רק תרופות!
אנונימית12/11/2009מדוע הטיפול הפסיכיאטרי נעשה כמעט לרוב באמצעות תרופות פסיכיאטריות?
הנפש הינה מורכבת מרבדים רבים, לא רק ביולוגיים.
ממצאים ביולוגיים ודאיים טרם הוכחו,
שכן הבחנות של מחלות נפש אינן נתמחות על סמך ממצאים ביולוגים.
לא לוקחים ממני בדיקת דם ולא עורכים לי בדיקת MRI בכדי לקבוע מאיזו מחלה נפשית אני סובלת.
קיימת מידה לא מבוטלת של סובייקטיביות לגבי קביעת הפרעות ומחלות נפשיות.
מה גם שתרופות פסיכיאטריות ניתנות הרבה לפני קביעת הבחנה פסיכיאטרית מדוייקת של מחלה.
אלו בהחלט עשוייות לשבש את ההבחנה.
קבעו כי אני סובלת ממצב פסיכוטי.
אני טענתי נגד אותה הבחנה.
כמובן שטענתי נדחתה על הסף,
הרי מה אני יודעת על עצמי, פסיכוטית שכמותי.
אילצו אותי ליטול כדורים אנטי פסיכוטים,
אלו גרמו לי לנזק רב.
נפשי ופיזי (השמנתי מאוד, בלוטת התריס שלי נפגעה)
עד כדי כך שרציתי למות.
לא היה לי עבור מה לחיות.
כשהעזתי להיות גלוייה עם הפסיכיאטרית שלי היא רק הוסיפה עוד כדורים ואיימה באישפוז.
לאחר שנה שהייתי על כדורים אלו החלטתי להפסיק ליטול אותם. מבלי להתייעץ עם הפסיכיאטרית שלי.
לקח זמן והרצון לחיות חזר אלי.
חזרתי להיות אני, מי היה מאמין.
כל זאת הצלחתי לעשות מבלי ליטול את אותן תרופות.
ולפי דעתי, הפסקת נטילתן הצילה את חיי.
טופלתי כשנה אצל פסיכיאטר פרטי.
היחיד שהסכים לקבל אותי מבלי לאלץ אותי ליטול תרופות פסיכיאטריות.
כבר כמעט שנתיים שאני לא נמצאת במסגרת טיפולית כל שהיא. אני מרגישה מצויין.
לומדת בבצלאל. שנה חמישית ואחרונה בלימודי ארכיטקטורה. סטודנטית מצטיינת.
לעולם לא אשכח את שעברתי. אני חיה עם זה יום יום.
כואבת את אשר קרה.
המסר שלי הוא שיש להקשיב למטופל,
להתאים את הטיפול אליו, לא לדרוש ממנו להתאים עצמו לטיפול. לא תמיד הטיפול התרופתי עובד.
יש להיות פתוח לגישות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת אבסורד
רספוטין12/11/2009את טוענת שכדונים ניתנים לפני אבחנה,בלתי אפשרי.קודם אבחנה ולאחר כך כדורים אי אפשר אחרת.
את רוצה לקבל אדוויל נגד מניה דיפרסיה?
התמזל מזלך,הורדת את הכדורים ולא נכנסת להתקף פסיכוטי,ברת מזל.אני הפסקתי ארבע פעמים ובכולם יצאתי מאיזון.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצער...
אנונימית12/11/2009מצער לחשוב על התלות שבני אדם מפתחים בכדורים פסיכיאטרים.
אולי לא נכנסתי להתקף פסיכוטי נוסף כי מעולם לא היה לי התקף פסיכוטי.
ולידיעתך.....
בעת אישפוז ניתנים הכדורים קודם.
לוקח הרבה מאוד זמן בכדי להגיע להבחנה מדוייקת.
כדורים פסיכיאטרים ניתנים מיידית.
וזאת על סמך הבחנה שרלטנית ביותר.
מציעה לך לקרוא על מחקר שנקרא "החולה המדומה" -
עד כמה קל ניתן לקבל הבחנה של סכיזופרניה.
גם את - נפש ומוח של פרופ' ישעיהו ליבוביץ.
הכדורים שקיבלתי היו הרסניים עבורי.
הרגשתי כמו תת אדם.
קיבלתי הרבה כדורים, סוגים שונים, מינונים שונים
כל פעם קוקטייל חדש.
הפסקתי להיות אני.
עדיף היה לי למות מאשר לחיות במצב כזה.
התגברתי בזכות משפחה מבינה ותומכת.
מאחלת לך חיים מאושרים עם או בלי כדורים פסיכיאטרים.
כבר לא אנונימית,
דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצורך העניין האבחנה היא סופית
רספוטין15/11/2009אין קשר שאכן להגיע לאבחון מדייק דרוש זמן ופתיחות.ברור לי שהאבחונים הפסיכיאטרים הניתנים ע"י בתי החולים ברובם לוקים ושגויים.
רספוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)