ויפאקס וחרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויפאקס וחרדה
    אורן
    16/11/2009

שלום, אני כנראה סובלת מחרדות וכתוצאה מכך מסימפטומים לא נעימים בגוף. אני חוששת לקחת תרופות אך רופא המשפחה המליץ לי על ויפאקס. האם התרופה מתאימה לחרדה שמשפיעה על הגוף?
    האם היא תרופה טובה? האם היא ממכרת? במה היא שונה מסרוקסט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויפאקס וחרדה

הוספת תגובה

• ויפאקס וחרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    18/11/2009

רוחמה שלום,

ויאפקס הינה תרופה נוגדת חרדה ודיכאון, המעכבת ניצול חוזר של סרוטונין ונוראפינפרין במוח. תרופה זו נמצאה יעילה בטיפול בחולי דיכאון וחרדה, ולאחרונה אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) את השימוש בתרופה זו במצבי דאגנות יתר (generalized anxiety). תופעות הלוואי העיקריות של תרופה זו כוללות בחילה, כאב ראש וסחרחורת. התרופה לא ממכרת.
    סרוקסט שייך לקבוצת SSRI (עובדים רק על סרטונין)לעומת ויאפקס ש
    שייך לSNRI ועובד גם על סרטונין וגם על נוראפינפרין.
    בנוסף, חשוב לציין שהדרך הטובה ביותר להתמודד עם חרדה היא שילוב של תרופות ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). ניתן לשלב גם ביופידבק. CBT הינו טיפול קצר וממוקד ובמהלכו תלמדי כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה ולשליטה בחרדה בהווה וגם לטווח הארוך.

אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו