החמרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החמרה
    סיגל
    23/09/2007

שלום רב. בת 33. לראשונה בחיי מטופלת כ-3 וחצי חודשים בציפרלקס עקב התקפי חרדה שהופיעו לפתע. ב- 3 וחצי חודשים הראשונים היה שיפור טוב הן בסימפטומים הנפשיים-רגשיים והן בסימפטומים הפיזיים. בשבוע האחרון חזרו לי הסימפטומים - סחרחורת, בחילה ואי שקט.

אני יודעת שחרדה היא מחלה שיש בה החמרות והטבות לסרוגין.

שאלותיי:

1. האם יכול להיות שהשפעה של התרופה פחתה, למרות שעברו רק כמה חדשים של טיפול? אני יודעת שזה לא סביר, אך האם אפשרי?

2. אני לא רוצה להעלות במינון!! מכיוון שאני מאד מאד רוצה להיכנס להריון בקרוב ועל כן המטרה שלי היא להפסיק את התרופות וללמוד להילחם במחלה. אני בטיפול פסיכולוגי כמה שנים טובות.

כמה זמן לערך נמשכת החמרה כזו של חרדה - ימים? שבועות? חודשים?

האם זה הגיוני לנסות להתמודד בלי העלאת המינון או שמא זה מיותר וכלל לא משנה לגבי משך הטיפול הכולל בכדורים? כלומר האם העלאת המינון תגרום לכך שיקח לי יותר זמן להפסיק את הכדורים??

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החמרה

הוספת תגובה

• תשובה לסיגל

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/09/2007

אכן יכול להיות שהשפעת התרופה פחתה בזמן כזה. ניתן לשקול להעלות את המינון. אופציה נוספת היא טיפול התנהגותי קוגניטיבי אשר יעיל במצבי חרדה. באם את שוקלת כניסה להריון זו כנראה האופציה המועדפת כעת עבורך. הייתי מתחיל זאת כתוספת על הטיפול שאת מקבלת כיום ובהמשך שוקל ירידה בתרופות עם תכנון ההריון.
    בהצלחה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו