מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופהפלונית21/11/2009
שלום
אני יוצאת מזה כשנה עם בחור. בתחילת הקשר הכל היה טוב ויפה נהנינו לבלות יחדיו, להיות האחד בחברתו של השניה ולהיפך, נהנינו זה מזה ובילינו כל שנייה שיכולנו יחד. גם עבדנו יחד, נפגשנו בעבודה. אנחנו צעירים- אני בת 21 היום והוא בן 24. לאט לאט עם חלוף הזמן שמתי לב לדברים מוזרים אצלו, מבחינת ההתנהגות והאופי והאישיות- למשל, זה שהוא לא יציב מהבחינה שיום אחד הוא יכול לומר לי משהו ויום למחרת לומר בדיוק ההיפך ולשנות את דעתו מהקצה לקצה בין לילה או לעבור בצורה מוזרה ממצב רוח שגרתי נעים למצברוח דכאוני נוראי. שמתי לב לעובדה שהוא נוטה לשקר המון. ולאחרונה, שזה הכי גרוע שמתי לב לעובדה שהוא תלותי בצורה מאד מאד ניכרת. הקשר שלנו לאורכו היה סוער מאד ורצוף ריבים גדולים ומכוערים ואף פרידות והשלמות וחזרות הפרידות פעמים רבות נבעו ממנו והוא אמר לי פעם כי כל פעם שהיה נפרד ממני הוא עשה זאת בידיעה שנשלים ונחזור ומשם העוז לכך... בתקופה היותר אחרונה היו מס' פעמים שביקשתי שניפרד אך הוא בכל פעם שכזו איים כי אם אעזוב אותו הוא יתאבד או לחלופין ייטול סמים קשים כדי להזיק לעצמו או ייקח מהם מנת יתר (מדובר על הזרקה.. הוא אמר לי פעם כי הסניף סם מסוג מת' אינני יודעת מה זה אומר) הוא אמר כי אם אעזוב אותו ואנתק קשר עמו פשוט יתאבד. אני מאד מאד חוששת כי אינני יודעת אם לקחת את זה ברצינות תהומית, האם הוא אכן מסוגל? או שמא זה בלוף שנובע מהיותו כה תלותי בי? אני חוששת לקחת את הסיכון והקשר מעיק עליי עד מאד. לאחרונה זה החמיר. אנחנו סה"כ רבנו, לא אמרתי שאנתק קשר עמו או כל דבר אחר, והוא גרם לעצמו לחתך ברגל שהביא לכדי צליעה! אני יודעת זאת רק מדבריו לא ראיתי זאת במו עיניי אינני יודעת אם להאמין אך זה מה שהוא אמר- שהוא פגע בעצמו כי רבנו. כששאלתי למה הוא עשה זאת הוא רק ענה "כי אני אוהב אותך" וכששאלתי איך זה קשור ענה "אני לא יודע". הקשר מאד מורכב ומסובך הוא ממוצא ערבי ואני יהודייה והסביבה ובמיוחד משפחתי מאד לא רואים את הקשר בעין יפה. אני הגעתי למסקנה שמשפחתי לעולם לא תקבל אותו, ושאינני רוצה לבחור לעצמי נתיב חיים כה קשה של להתחתן עם בחור ממוצא ערבי במדינה הזו על כל השלכותיו, אינני רואה לנו עתיד ובנוסף אישיותו הקשה עד כדי טירוף גרמו לי להגיע למסקנה שכדאי שניפרד אך אני מתקשה בכך. בינתיים הצלחתי להיפרד ממנו אך נשארנו בקשר הדוק בדיוק כקודם והאמת ששום דבר לא השתנה בקשר שלנו חוץ מזה שאנו מגדירים את עצמנו פרודים. הוא מתקשר באותה תדירות אנחנו מחליפים מילות אהבה בדיוק כמו קודם (אני כן אוהבת אותו באמת בכל ליבי) רק שאנחנו "פרודים". הסביבה יודעים שנפרדנו ואת זה שהמשכנו בקשר אנחנו שומרים בסוד. אני ממשיכה איתו בקשר משום שאני חשה כי הוא אדם אבדני ואני מאד אוהבת אותו אני מאד חוששת לשלומו ויודעת שלא אוכל לחיות עם עצמי אם משהו יקרה לו בגלל הפרידה וניתוק הקשר. זה מאד מעיק כי אני לא יכולה להמשיך הלאה בצורה כזו וכך גם הוא. מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד''ר אירנה נתנאל22/11/2009שלום לך,
את מתארת מקרה מאוד מורכב. חשוב מאוד שתביני שאינך אחראית למעשיו. לא משנה מה הוא יעשה לעצמו אין לזה כל קשר אליך. הוא ורק הוא אחראי על מעשיו. אני מאוד ממליצה לך לבחון את מהות הקרש עם הבחור ואם הקרש מעיק עליך אין שום סיבה להישאר. אל תפחדי לנתק את הקשר. כול החיים עוד לפניך, עוד תפגשי בדרכך בחורים טובים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)