מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשותטל23/11/2009
בת דודי בחורה בת 27. מאז שאני מכירה אותה היא בחורה חסרת מוטיבציה, חסרת בטחון. לא מסוגלת להתמיד באף עבודה יותר מחודש-חודשיים. התחילה והפסיקה לימודים באוניברסיטה שוב ושוב. לא מסוגלת לפרנס את עצמה. בנוסף לאחרונה התחילה לטעון (ואילו אני בטוחה שהיא מדמיינת) שאביה רואה בה אובייקט מיני - וזה המקור לכל צרותיה.
לאורך השנים תמיד ציפורניה כסוסות עד זוב דם, והיא פוכרת שוב ושוב את ידיה כשהיא משוחחת. כמובן שהיא גרה עם הוריה, אך כשאביה בבית היא יוצאת מהבית (הוא עובד בלילות).
רציתי בבקשה לשאול שתי שאלות:
1. מה השם של התופעה הזו בה לאדם אין מוטיבציה להצליח, הוא לא מסוגל להתמיד באף עבודה ולפרנס עצמו? האם יש לזה שם?
2. היא ניסתה בעבר טיפול פסיכולוגי וגם פסיכאטרי אצל מטפלים שלא התאימו לה ועד עכשיו סירבה בתוקף לנסות שוב. עכשיו היא מוכנה לנסות שוב - אבל מוטל על כתפי למצוא אדם שיתאים לה מלכתחילה (גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה רגשית - אין אפשרות להתנסות במטפלים שונים). אני לא יודעת מאיפה להתחיל ואיך לחפש. האם עדיף פסיכיאטר או פסיכולוג? האם עדיף אשה לאור הרקע של טענותיה כלפי אביה? אני מרגישה שזו ממש ההזדמנות האחרונה להציל אותה ואני לא יודעת מה לעשות...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
ד''ר אירנה נתנאל23/11/2009טל שלום,
לצערי, לא ניתן לסכם אבחנה דרך הפורום לגבי התופעות שאת מתארת. לכך, נדרש אבחון מקצועי ומעמיק תוך הכרות עם הבחורה עצמה. אני ממליצה להתחיל מהתייעצות פסיכיאטרית על מנת לעזור לבחורה מבחינה תרופתית. בנוסף, חשוב שמטפל/ת (לא כל כך משנה) יעזרו לה לעבוד על עצמה כדי להתקדם בכיוונים שהיא מעריכה וכדי לעזור לה להגיע למקום יותר טוב בחיים.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)