הפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת אישיות גבולית
    בעז
    27/11/2009

שלום
    אשתי אובחנה כבעלת הפרעת אישיות גבולית. היא עוברת תרפיה אצל פסיכותרפיסטית (עובדת סוציאלית) ופוגשת פסיכיאטרית פעם במספר שבועות. עלינו לארץ לפני כחודש (אשתי מגיע מקולומביה) המצב שלה הוא מאוד רע, היא חווה משברים על בסיס יומי, הפסיכיאטרית שלה אף פעם לא זמינה וגם כשאני משאיר לה הודעות לוקח לה לפעמים כמה ימים עד שהיא חוזרת אליי. התרפיסטית בדרך כלל טוענת שאין לה אייך לעזור לי בעת המשברים. מעבר לכך הכדורי הרגעה שהיא מקבלת למקרי חירום, אחד מהם לא משפיע עליה בכלל והשני אחרי הרבה זמן גורם לה לחוש עייפות. שאלותי הם: 1. האם נהוג שפסיכיאטר זמין בפלאפון לצורכי תמיכה במטופליו? 2. מה עשויים להיות הגורמים לנפילות באנרגיה ולבחילות שאשתי חווה לעיתים תקופות?
    3.כרגע אני נמצא בבעיה אפילו ללכת לעבודה, מכיוון שאשתי יכולה לחוות משבר, האם יש איזשהו פתרון מהיר יותר, מעבר לתרפיה, והאם יש אור בקצה המנהרה במקרים של אישיות גבולית?
    תודה מראש
    בעז

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות גבולית

הוספת תגובה

• בדקתם אפשרות לסכרת?

רספוטין
    27/11/2009

איני רופא ואיני מוסמך לתת עצות רפואיות השאלה שלי מתבססת על הגיון וידע אישי בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/12/2009

פסיכיאטר לא יכול להיות זמין כל הזמן ולשם כך יש חדרי מיון פסיכיאטריים. הטיפול בהפרעת אישיות גבולית הוא קשה ומתיש כמו ההפרעה עצמה. רצוי לקבל טיפול במסגרת גדולה כמו בית חולים שבו יש חדר מיון פעיל 24 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה מאחד שסבל מהפרעה זו

ישראל
    05/12/2009

גם אני בעל הפרעת אישיות גבולית ,ועוד כמה בעיות
    הבעיה הקשה בהפרעה זו ,זה הוויסות רגשות ,היא יכולה להיות שמחה מאושרת ,ורגע אחר כך עצבנית ומשתוללת
    יכולה לאהוב אותך מאד או לשנוא אותך
    כנראה שהכדורים שהיא לוקחת או שלא מתאימים,או שעדיין לא עשו את השינוי
    היא צריכה כרגע הרבה חיבוקים ואהבה
    לבעלי הפרעה זו יש דימוי שלילי על עצמם ....ערך עצמי נמוך
    תנסה לתת לה לקרוא הרבה חומר על ביטחון עצמי,אמון בעצמה ....ותחזק אותה ואת הדימוי שלה
    אני לא בטוח שטיפול את תראפיסטית הוא מועיל, אבל במקביל היא צריכה פסיכולוג קליני לטיפול פסיכודינאמי ,אם אין כסף,לכו לתחנת בריאות הנפש , זה טיפול קשה ,כי יצוצו כול הבעיות, אבל זה ינקה ויעזור לה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל

מ.
    19/12/2009

הבעיה הראשונה שתצוף לה אם היא תפנה לבריאות הנפש זה עוד מרמור ודכאון.
    ועצוב לי לראות שגם לך מכרו שאת "חולה נפש"
    ושנרפאת ב-זכות הכדורים שלקחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו